27 yıllık sanayi şirketi konkordato talebinde bulundu: Ünlü markalara hizmet veriyor

Ekol Soğuk Çekme Demir Çelik A.Ş.’nin Konkordato Süreci Devam Ediyor

Ekol Soğuk Çekme Demir Çelik A.Ş., Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşları arasında yer alan Arçelik, Tofaş, Ford Otosan, Türk Traktör ve Aselsan gibi şirketlere hizmet veren bir firma olarak sektörde uzun yıllardır faaliyet göstermekteydi.

Ancak, mali darboğaz nedeniyle şirket, Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak konkordato talebinde bulundu. Mahkeme, şirketin başvurusunu değerlendirerek, 2 Haziran 2025’ten itibaren üç ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Ekol Demir Çelik’in konkordato talebini kabul etti ve şirketin İcra ve İflas Kanunu’na (İİK) uygun şekilde başvuru belgelerini sunduğunu belirtti. Bu çerçevede, şirketin malvarlıklarının korunması için gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildi. Ayrıca, Kamber Kaya, Yeşim Turan ve Nejla Ergür, geçici konkordato komiserleri olarak görevlendirildi. Alacaklıların, ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde mahkemeye itirazda bulunma hakkı bulunuyor.

Sürecin Geleceği 2 Eylül’de Belirlenecek

Konkordato sürecinin nihai değerlendirmesi, 2 Eylül 2025’te yapılacak ön inceleme ve ilk tahkikat duruşmasında yapılacak. Bu duruşmada, şirketin mali durumunun daha ayrıntılı bir şekilde incelenmesi ve sürecin geleceği hakkında karar alınması bekleniyor.

25 Yıldır Sektörde Faaliyet Gösteriyor

Ekol Soğuk Çekme Demir Çelik A.Ş., sıcak ve soğuk çekme lama, vasıflı çelik, karbon ve yapı çelikleri tedarikinin yanı sıra, otomotiv, takım tezgahları, metal mobilya, el aletleri, bağlantı elemanları, kalıp ve ağır makine sanayi gibi birçok sektöre hizmet veriyor. Şirket ayrıca haddeleme ve doğrultma işlemleri de gerçekleştiriyor. Yıllardır geniş bir müşteri kitlesine hitap eden firma, Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarına tedarik sağlıyor.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Elif Tülay Korkmaz, Ekol Soğuk Çekme Demir Çelik A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanlığını, 2012 yılından bu yana yürütmektedir. İstanbul Üniversitesi mezunu olan Korkmaz, aynı zamanda Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) yönetim kurulu üyesi ve Türk-Amerikan İşadamları Derneği’nde Demir Çelik Komisyonu üyesi olarak da aktif görevler üstlenmektedir. Elif Tülay Korkmaz, şirketin bugüne kadar olan başarısında önemli bir rol oynamış, ancak son dönemde yaşanan mali zorluklar nedeniyle konkordato başvurusunun yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir.

Ekol Soğuk Çekme Demir Çelik A.Ş.’nin konkordato talebinin, şirketin yeniden yapılanmasına olanak sağlayıp sağlamayacağı, önümüzdeki süreçteki hukuki değerlendirmelere bağlı olarak şekillenecek.

Related Posts

Brent petrolün varili 69,47 dolardan işlem görüyor

Brent petrolün varili 69,47 dolardan işlem görüyor

Doğu Akdeniz’deki illerin 6 aylık ihracatı 4,8 milyar doları aştı

Hatay, Mersin, Adana ve Osmaniye’den ocak-haziran döneminde 4 milyar 820 milyon 190 bin dolarlık dış satım yapıldı.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Biri düştü biri yükseldi: Dolar/TL ne kadar?

Döviz kurundaki değişim alım satım yapacakların ve yatırımcıların odağında. Birçok kişi dolar, euro ve sterlindeki son durumu merak ediyor. Arama motorlarına sık sık, “Dolar ne kadar oldu?”, “Euro ne kadar oldu?”, “Güncel döviz kuru ne durumda …

Trump’tan ilaç ve bakır ithalatına şok tehdit: Yüzde 200’e varan vergiler kapıda

ABD Başkanı Donald Trump, bakır ithalatına yüzde 50 gümrük tarifesi getirileceğini açıkladı. Trump ilaç, çip ve BRICS ülkelerine ilişkin yeni vergilerin de yakında duyurulacağını belirtti.

Hazine iki ihalede 48 milyar lira borçlandı

Maliye Bakanlığı iki devlet tahvili ihalesinde yaklaşık 49 milyar lira borçlandı.