Demet Tekin: Birini ağlatarak yapılan şeyler sağlıklı değil

Fenerbahçe Üniversitesi’nde 6-7 Ekim tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Dans Bilimleri Kongresi, dansçı ve fizyoterapist de olan Doç. Dr. Demet Tekin’in girişimleriyle alanında özel isimleri bir araya getirdi.

Geçmişte yapılan, yanlış bilinen ve sporcular ile dansçıların kariyerlerini olumsuz etkileyen hatalara da değinen Demet Tekin, “Dansçılarda bacak açılarını artırmak amacıyla çocukluktan başlayan ekstra yüklenme oluyor. Eski hocalar ağrıların, yüklenmenin iyi olacağını düşünüyor. Böyle bir şey yok. Ağrısız germe, ağrısız kuvvet yöntemleri var. Daha etkili, daha kalıcı yöntemler var. Birini ağlatarak, gözlerinden yaş akıtarak yapılan şeyler sağlıklı değil. Kazancımız ne olabilir? Fiziksel anlamda görüntü güzelliği olabilir ama bazı şeyleri de yok ediyorsunuz. Bazı hücreleri de yok ediyorsunuz. Hangisi kazanç? Öte yandan akan bir gözyaşı var. Bu mudur olması gereken? Biz ağrısız yöntemlerle başarılar elde edeceğimize inanıyoruz. Okullarda mutlaka dersler olmalı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okullarda sağlıkçı olmalı” şeklinde konuştu.

“BİR FUTBOLCU İLE BİR BASKETBOLCUYU AYNI GÖREMEZSİNİZ”

Sporcu sağlığı alanının gelişmekte olduğunu belirten Demet Tekin, “Sporcudaki performans artışını görünce çalışmalar artıyor. Sporu kendi içinde bölmeliyiz. Bir futbolcu ile bir basketbolcuyu aynı göremezsiniz. Başka gereksinimler var. Henüz ülke olarak bu konuda eksiklerimiz var. Sporcu sağlığı alanındaki çalışanları özelleştirelim. Tüm spor branşlarında özel olarak ilgilenmeliyiz. Özelleştikçe derinlere inip daha iyi analizler yapacağız” ifadelerini kullandı.

Demet Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Böyle bir organizasyona başkanlık yapıyor olmaktan çok mutluyum. Tüm organizasyon ekibimiz çok iyi işler çıkardı. Herkes büyük destek verdi. Dans insanın varoluşuyla devam eden bir şey. İyi olmasaydı bugüne gelmezdi. Dans insan vücut dilinin en etkili ifade biçimidir. Bir dili öğrenirsiniz daha akıcı hale getirirsiniz. Bizler özel sporcularız. Bedenin bu kadar nahif kullanıldığı bir dilde ülke olarak daha güzel şeyler söyleyebiliriz.” (DHA)

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir