Hüda Kaya hakkında beraat kararı

T24 Haber Merkezi

Eski HDP milletvekili Hüda Kaya, İkinci Kobani Davası’nda tüm suçlamalardan beraat etti ve ‘propaganda’ suçlaması için yasama sorumsuzluğu kararı aldı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski milletvekili Hüda Kaya, İkinci Kobani Davası’nda aldığı kararla gündemde.

Kaya, IŞİD’in 2014 yılındaki saldırılarına karşı düzenlenen protestolar nedeniyle açılan davada, tüm suçlamalardan aklanmış durumda.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Hüda Kaya, Çanakkale’den SEGBİS yoluyla duruşmaya katıldı.

İddia makamı, ana dosya ve birleştirilen dosyalardaki suçlamalar için ceza talep etse de mahkeme, Kaya’ya yöneltilen tüm suçlamaların düşürülmesine karar verdi. Ayrıca, bir dosyadaki “örgüt propagandası” suçlamasıyla ilgili de Kaya’nın yasama dokunulmazlığı kapsamında ceza almasına gerek olmadığı hükmedildi.

Kasım 2023’te İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınan Hüda Kaya, geçen yıl tahliye edilmişti.

Related Posts

Adalet Bakanı Tunç’tan ‘Grok’ açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin “Eğer bir yapay zeka paylaşımını bulunduran, barındıran bir yer sağlayıcı varsa, X platformu, YouTube ve diğer platformlar var, bunlar bu içeriği barındırıyorsa, bunun yapay zekadan geldiği şeklinde kanuni muafiyet söz konusu olmaz.” dedi.

Hindistan’da 40 yıllık köprü çöktü, araçlar nehre uçtu: Can pazarı yaşandı!

Hindustan Times gazetesinin haberine göre, eyaletin Vadodara ve Anand bölgelerini birbirine bağlayan 900 metre uzunluğundaki köprünün iki ayağı arasındaki bölüm çöktü. Yetkililer, olay anında köprüden geçen 2 kamyon ve 2 kamyonetin nehre düştüğünü …

Son Dakika… Sosyal medya fenomeni Basel için tutuklama talebi

Son Dakika Haberi… Basel olarak bilinen sosyal medya fenomeni Bekir Aslan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

FETÖ elebaşı Gülen’in öldüğü resmi olarak tescillendi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in 20 Ekim 2024’te ABD’de öldüğü, ABD’den Türk makamlarına iletilen belgeyle tescillendi.

Adalet Bakanı Tunç ‘Videolu mesaj mevzuata uygun değil’ demişti: Teröristbaşı Öcalan’ın videosunu AA ve TRT servis etmedi

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan, örgüte bağlı grupların silah bırakmaya başlamasından bir gün önce görüntülü bir mesaj yayımladı. Gelinen noktanın ‘tarihi’ olduğunu ifade eden Öcalan’ın “videolu” mesajı, iktidara yakın AA ve TRT tarafından servis edilmedi.

TBMM’de ilginç anlar: Kürsüye gelin ve damat mankenleriyle çıktı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, TBMM Grup Toplantısı’nda gençlerin ekonomik sıkıntılar nedeniyle evlenemediklerini belirterek gelin ve damat cansız mankenleriyle kürsüye çıktı.