İsrail’in Filistinlileri hedef almak için yapay zekayı kullandığı iddia edildi

İsrail’in Filistinlilere Karşı Yapay Zeka Kullanımı Tartışma Yarattı

Mısır’ın eski devlet başkanı Mobarak, İsrail’in Filistinlilere saldırılarını desteklemek için yapay zeka teknolojisini kullandığını iddia etti. Bu iddia, bölgedeki sivil kayıpların artmasına neden olmakla suçlandı ve uluslararası toplumun duyarlı olması gerektiği vurgulandı.

Mobarak, Palantir CEO’su Karp’ın, ürettikleri teknolojinin sivilleri hedef aldığını söylemesine karşın gülmesini rahatsız edici bulduğunu belirtti. “Gazze’de Filistinliler için güvenli bir yer kalmadı. Yapay zeka, onları hedef almak için kullanılıyor” diyerek endişelerini dile getirdi.

Protestoların sosyal medyada geniş yankı uyandırmasıyla destek mesajları alan Mobarak, bu eylemlerin Filistin meselesinde daha cesur adımlar atılmasına yardımcı olduğunu ifade etti.

“Filistinlilerin kanından kar eden şirketler var.” diyen Mobarak, Palantir’in İsrail’e sağladığı teknolojik destekle ilgili endişelerini paylaştı.

Mobarak, ABD’nin İsrail’e verdiği destekten rahatsızlık duyduğunu ve Trump ile Biden yönetimlerinin Filistin politikalarının benzer olduğunu savundu. Bu süreçte yaşadığı aşağılayıcı deneyimleri ve tepkileri de paylaştı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve ablukasını eleştiren Mobarak, uluslararası toplumu tepki göstermeye çağırdı. Gazze halkının çektiği acılara dikkat çekerek, yardım ulaştırma girişimlerinin engellendiğini ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirtti.

Palantir’in İsrail’e sağladığı yapay zeka teknolojisinin insan hakları ihlallerine neden olduğu eleştirilerine katılan Mobarak, şirketi ve diğer benzer firmaları sert bir dille eleştirdi. İsrail’in Filistinlilere karşı sürdürdüğü politikaların acilen durdurulması gerektiğini vurguladı.

Bu bağlamda yapay zeka teknolojilerinin sivil halkı hedef alması ve insani krizlere neden olması endişeleri artırırken, uluslararası alanda Filistin meselesine yönelik daha etkin bir müdahalenin hayati öneme sahip olduğu dile getirildi.

Related Posts

Romanya’daki seçimleri etkileme girişimi: Fransa istihbaratı Durov’u yalanladı

Fransız Dış İstihbarat Birimi (DGSE), Telegram’ın kurucusu Pavel Durov’un Fransa’nın Romanya’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale etmeye çalıştığı yönündeki iddiasını reddetti.

Tutuklanan ve yerine kayyum atanan seçilmiş Şişli Belediye Başkanı Şahan’ın yarım kalan belgeselinden ilk fragman

İBB soruşturması sonrası tutuklanan ve yerine kayyum atanan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, çekimleri yarım kalan “Kader Ortağı” adlı mini belgesele ait ilk fragmanı paylaştı.

Donald Trump tarih verip açıkladı! “Putin ve Zelenskiy ile görüşeceğim”

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken liderlerden gelen peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. PUTİN’DEN ÇAĞRI Rusya Devlet Başkanı Putin geçtiğimiz günlerde yaptığı basına yaptığı açıklamada, Ukrayna ile barış müzakerelerine 15 Mayıs …

İran sert çıktı: ‘ABD barıştan bahsederken tehdit ediyor’

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Trump’ın hem barış çağrısı yapıp hem de tehditte bulunmasını tutarsız buldu. ABD’nin nükleer teklifini aldıklarını söyleyen Trump’a ise Tahran’dan “Bize teklif ulaşmadı” yanıtı geldi. İran, meşru haklarından vazgeçmeyeceğini açıkladı.

Özgür Özel’den Erdoğan’a ‘Trump’ göndermesi: ‘Nasıl teslim olduğunu hatırlatıyor’

Batı Şeria’da düzenlenen bir gösteride İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin adının verildiği park ve Didim Belediyesi toplu açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD Başkanı Donald Trump üzerinden eleştirilerde bulundu.

Ev hapsindeki İsmail Saymaz hakkında yeni karar

Gezi Parkı soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve ev hapsi ile serbest bırakılan Gazeteci İsmail Saymaz hakkında yeni karar verildi. İsmail Saymaz’ın ev hapsi kararı 56. gününde kaldırıldı