23 ilde sahte belge operasyonunda 73 gözaltı: Diploma, ehliyet, sınav sonucu…

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 23 İlde Operasyon Düzenledi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yapılan operasyon kapsamında, resmi belgede sahtecilik, ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi hizmetleri hakkında kanuna muhalefet ve bilişim sistemine girme suçlarıyla ilgili olarak Ankara merkezli toplam 23 ilde operasyon düzenlendi.

Operasyon sonucunda tespit edilen 161 şüpheliden 73’ü gözaltına alındı, arama çalışmaları ise 88 şüphelinin izini sürüyor.

Başsavcılığın Açıklaması:

Gazi Üniversitesi ve MEB Görevlilerinin Elektronik İmzaları Taklit Edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, müşteki kurumlar Gazi Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı görevlileri adına sahte elektronik imzalar kullanılarak üniversite mezuniyet belgeleri düzenlendiği ve sürücü belgeleri ile direksiyon sınav sonuçlarının manipüle edilerek başarılı duruma getirildiği belirlendi.

Soruşturma kapsamında yapılan teknik analizler neticesinde, her iki müşteki kamu kurumunun sistemlerine yetkisiz erişim sağlayanlar ile dosya şüphelilerinin ortak irtibatlıları olmak üzere toplam 161 şüpheli tespit edildi. 07/01/2025 tarihinde Ankara merkezli 23 ilde gerçekleştirilen operasyonda 73 şüpheli gözaltına alındı, 88 şüpheli hakkında ise yakalama çalışmaları devam ediyor.

Kamuoyuna duyurulur.

Related Posts

Otobüs şoförünün dikkati sayesinde fark edildi! Valizi açan polis gördüğüne inanamadı

Yeni Zelanda’da yolculuk esnasında otobüs şoförünün fark etmesi üzerine açılan valizden iki yaşında çocuk çıktı. Valizin sahibi kadın ise polis ekiplerince gözaltına alındı.Ulusal basındaki haberlere göre, polis tarafından yapılan açıklamada, bir …

TikTok’ta görünmez kaza: Tezgah kırıldı yayın durdu

“Karagül” isimli TikTok fenomeninin, canlı yayında üstüne oturmak istediği mutfak tezgâhını kırarak yere düştüğü anlar sosyal medyada gündem oldu.

İsrail’den Lübnan’a Hava Saldırıları

İsrail savaş uçakları, Lübnan’ın doğusuna ve güneyine hava saldırıları gerçekleştirdi.

Beylikdüzü’nde Trafik Kazası: Hafif Ticari Araç Takla Attı

Beylikdüzü’nde yokuş aşağı giden otomobil, hafif ticari araca çarptı; araç takla attı, yaralı yok.

Bursa’da akılalmaz olay: İki yaşındaki çocuk balkondan düştü

Bursa’da bir apartmanın birinci katındaki balkondan düşen iki yaşındaki çocuk yaralandı.

Tesla’ya kötü haber: Mahkeme, ‘otopilot’la gerçekleşen kazada şirketi sorumlu buldu; 240 milyon dolardan fazla tazminat ödenecek!

Tesla’ya kötü haber: Mahkeme, ‘otopilot’la gerçekleşen kazada şirketi sorumlu buldu; 240 milyon dolardan fazla tazminat ödenecek!