AB, Baltık Denizi’ndeki şebeke kesintisinden Rusya’yı sorumlu tuttu

Avrupa Birliği, Rusya’yı Elektik Şebekesi ve Kablo Kesintilerinden Sorumlu Tutuyor

Avrupa Birliği (AB), Finlandiya ve Estonya arasındaki elektik şebekesinin ve Baltık Denizi’ndeki telekomünikasyon kablolarının bağlantısında yaşanan kesintiden Rusya’yı sorumlu tutarak, Avrupa’nın kritik altyapısına yönelik saldırıları nedeniyle bu ülkeye yönelik ek yaptırımlar hazırlanacağını bildirdi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayın, “AB altyapısına yönelik tehditleri gözler önüne serdiğini” belirtti.

Von der Leyen, denizaltı kabloları da dahil olmak üzere Avrupa’nın kritik altyapısının korunmasını sağlayacaklarını taahhüt etti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas da olayın “kritik altyapıya yönelik bir dizi şüpheli saldırının sonuncusu” olduğunu belirtti.

Kallas, “Şüpheli gemi, Rusya’nın savaş bütçesini finanse ederken güvenliği ve çevreyi tehdit eden gölge filosunun bir parçasıdır. Bu filoyu hedef almak için yaptırımlar da dahil olmak üzere daha fazla önlem önereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yüksek Temsilci, halihazırda bölgedeki elektrik arzının güvenliği için herhangi bir risk bulunmadığını kaydetti. (AA)

Related Posts

Bursa’da akılalmaz olay: İki yaşındaki çocuk balkondan düştü

Bursa’da bir apartmanın birinci katındaki balkondan düşen iki yaşındaki çocuk yaralandı.

Tesla’ya kötü haber: Mahkeme, ‘otopilot’la gerçekleşen kazada şirketi sorumlu buldu; 240 milyon dolardan fazla tazminat ödenecek!

Tesla’ya kötü haber: Mahkeme, ‘otopilot’la gerçekleşen kazada şirketi sorumlu buldu; 240 milyon dolardan fazla tazminat ödenecek!

Kuşadası’nda çirkin olay! Turist kadınlara sokak ortasında taciz

Aydın’ın turistik ilçesi Kuşadası’nda iki kadın turist, cadde üzerinde yürürken tacize uğradı. Güvenlik kameralarına yansıyan olay sosyal medyada tepkilerin odağı oldu.

Narin Güran cinayetinde ‘bulacağız’ diyen Jandarma merkeze çekildi

Jandarma Genel Komutanlığı’nın 2025 yılı terfileri ve atamalarında; Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturması sırasında yaptığı açıklamayla dikkatleri çeken Diyarbakır Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım merkeze çekildi.

CHP meydanları bırakmıyor

CHP’nin Aksaray’da saat 19.30’da düzenleyeceği ”Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginin son hazırlıkları tamamlandı.

21 yaşındaki gence Erdoğan gözaltısı

İstanbul’da sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlaması yöneltilen 21 yaşındaki F.N.K., gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.