Bakan Fidan’dan ‘SDG’ açıklaması: Eğer samimilerse feshi duyursunlar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arap Ligi Toplantısında Bulundu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Riyad’da düzenlenen Suriye toplantısına Suudi Arabistan, Suriye, Bahreyn, Mısır, Irak, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlarıyla birlikte katıldı.

Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre Fidan, toplantıda şu mesajları iletti:

  • Suriyeli kardeşimiz Şeybani’nin masada bizimle birlikte olması önemli bir dönüm noktasıdır.
  • Bölge ülkeleri olarak Suriye’deki gelişmeleri doğru bir şekilde yönlendirmek en büyük sorumluluğumuzdur.
  • Suriye’nin toprak bütünlüğü, birliği ve egemenliği bizim için temel ilkelerdir ve bu doğrultuda çaba gösteriyoruz.
  • Ülkedeki normalleşme işaretleri her geçen gün güçlenmektedir.
  • Uluslararası toplumun beklentileri ile Suriye’deki yeni yönetimin karşılaştığı gerçekler arasında denge sağlamalıyız.
  • Çabalarımızı daha etkin hale getirmek için eş güdüm mekanizmaları veya komiteler oluşturabiliriz.

Önümüzdeki dönemde yaptırımlardan daha fazla muafiyet sağlamak için öncelikli sektörleri belirlememiz gerekmektedir. Ayrıca, toprak bütünlüğü ve birliğin korunması ana odağımız olmaya devam etmelidir. Eğer “SDG” merkezi yönetimle bütünleşme çabalarında samimiyse, feshedildiğini açıklamalıdır.

Terör örgütü Fırat’ın doğusundaki Arap çoğunluk için ciddi bir tehdit oluşturduğuna ve Suriye halkının en çok ihtiyaç duyduğu doğal kaynakları yağmalamaya devam ettiğine dikkat çekildi. Yeni yönetimin DEAŞ’la etkin bir şekilde mücadele etme kapasitesini güçlendirmek için iş birliği yapılabilir.

Son olarak, Türkiye olarak Suriye halkının zorlu sürecini kolaylaştırmak için gereken desteği vermeye hazır olduk.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Gözaltına alınan Tunç Soyer’den mesaj: “Alnım ak, başım dik”

İzmir Büyükşehir Belediyesi soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Başkan Tunç Soyer, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Soyer, “Sevdiklerimin ve sevenlerimin üzüntüsünden başka üzüntüm yok. Şundan emin olun ki; alnım ak, başım dik ve emin olun ki sizlerin de başını öne eğdirecek hiç bir şey yapmadık” ifadelerini kullandı.

TBB’den belediyelere 62 araç hibesi

Başkan Zeydan Karalar’ın konuşmasının ardından araç hibe edilen araçların temsili anahtarları belediye başkanlarına teslim edildi. Hibe edilen hizmet araçları Türkiye’nin dört bir yanına doğru yola çıktı.

Trump Gazze’de ateşkes için tarih verdi: Netanyahu Washington yolcusu

ABD Başkanı Donald Trump Salı günü Gazze Şeridi’nde ateşkesin gelecek hafta sağlanabileceğini dile getirdi.

Bina sahibi ve yöneticilerini yakından ilgilendiriyor: Süre uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile mevcut binaların yangından korunma tedbirleri için süre 31 aralık 2025’e uzatıldı.

İmamoğlu: Boyun eğmiyoruz!

Görevden alınan Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Boyun eğmiyoruz!” dedi.

Sabiha Gökçen’de alarm! Uçak piste inemedi

Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapmak üzere alçalan uçağın pilotu pistte tavşan gördü. Durumun hava trafik kontrolörlerine bildirmesinin ardından pistte yapılan incelemeler nedeniyle Pegasus Havayolları’nın Ercan-İstanbul seferini yapan uçağı pisti pas geçmek zorunda kaldı.