Güzellik Uzmanı Yenioğlu’ndan soğuk havalara karşı etkili öneriler

Güzellik Uzmanından Soğuk Havalara Karşı Etkili Cilt Bakım Önerileri

BALIKESİR (İGFA) – Kış aylarında cildimiz için en uygun bakımın yapılabileceği zaman dilimi olduğunu belirten Güzellik Uzmanı Hasibe Yenioğlu, retinoik asidin kullanımının cildin üst katmanını yenileyerek alt katmanda sağlıklı kollajen oluşumuna destek sağladığını ifade etti.

Nemlendirici Kullanımı ve Doğru Ürün Seçimi

Yenioğlu, ellerde kuruluk ve çatlama gibi sorunların nemlendirici kullanımındaki eksikliklerden kaynaklandığını belirtti. Bu tür sorunları çözmede cica içerikli nemlendiricilerin mevsim geçişlerinde oldukça etkili olduğunu vurgulayan Hasibe Yenioğlu, temiz bir cilde hyaluronik asit içeren serum veya kremlerle nem takviyesi yapılmasının önemine değindi.

Kış Aylarında Profesyonel Bakımların Önemi

Kış mevsiminin, profesyonel cilt bakım rutinleri için en uygun zaman olduğunu söyleyen Yenioğlu, “Glikolik ve salisilik asit içeren bakımlar, cildin ölü hücrelerden arınmasına yardımcı olur ve cilde daha parlak bir görünüm kazandırır.” dedi. Ayrıca cilt lekelerinden muzdarip olanlara kış döneminde leke tedavisi yapmalarını öneren uzman, güneş ışınlarının yoğun olduğu yaz aylarında bu tür işlemlerden kaçınılması gerektiğini hatırlattı.

Epilasyon İçin En Uygun Dönem: Kış

Epilasyon işleminin en etkili ve güvenli şekilde yapılabilmesi için kış aylarının tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Hasibe Yenioğlu, “Güneş ışığına maruz kalma ve solaryum, epilasyon etkinliğini azaltabilir ve yan etki riskini artırabilir. Bu yüzden kış mevsimi, epilasyon için en uygun zaman dilimidir.” açıklamasında bulundu.

Kış aylarında doğru ürün seçimi ve düzenli bakım ile cildin soğuk havalarda dahi sağlıklı ve parlak bir görünümde kalabileceğini belirten Hasibe Yenioğlu, profesyonel destek almanın da bu süreçte önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Related Posts

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Türkiye’de Her 1000 Ölümden 3’ü Astım Kaynaklı!

Astım kronik bir akciğer hastalığı. Dünya Astım Günü nedeniyle Türk TORAKS Derneği önemli bir açıklama yaptı. 

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

TTB Kanunu 39. Maddesi Anayasa’ya Aykırı Bulundu

TTB Kanunu 39. maddesinin Anayasa’nın 2. maddesine aykırı bulunarak iptal edildiği bildirildi.

Koku kaybı, kabızlık ve uykuda konuşmaya dikkat… Bunlar ilk belirtiler olabilir!

Parkinson hastalığı erken evrede koku duyusunda azalma, kabızlık ve uykuda konuşma gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Nöroloji Uzmanı Yüksel Dede, erken teşhisin yaşam kalitesini artırmada kritik rol oynadığını vurguladı. Türkiye’deki Parkinson hasta sayısındaki artışa da dikkat çekti.

Masa basında çalışanlar dikkat! Günde kaç adım atmanız gerektiği açıklandı

Yetişkin bireyler için sıkça önerilen 10 bin adım hedefi, aslında herkes için uygun olmayabilir ancak yeni bir araştırma, masa başında çalışan ve günümüzün giderek artan hareketsiz yaşam tarzına sahip bireyleri yakından ilgilendiren çarpıcı sonuçlar sundu. Günde 9 bin ila 10 bin adım atmak, uzun süre oturmanın kalp hastalıkları ve erken ölüm üzerindeki olumsuz etkilerini önemli ölçüde azaltabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir