CENTCOM: Huraseddin liderini öldürdük

CENTCOM’dan yapılan yazılı açıklamada, “15 Şubat’ta CENTCOM kuvvetleri, kuzeybatı Suriye’de El Kaide’ye bağlı Huraseddin terör örgütünün üst düzey bir finans ve lojistik yetkilisini hedef aldıkları ve öldürdükleri hassas bir hava saldırısı gerçekleştirdi.” ifadesi kullanıldı.

Hava saldırısının, CENTCOM’un “teröristlerin ABD, müttefikleri ve ortaklarına, sivillere ve askeri personele karşı bölge genelinde ve ötesinde saldırı planlama, organize etme ve gerçekleştirme çabalarını bozma ve etkisiz hale getirme yönündeki süregelen kararlılığının parçası” olduğu vurgulandı.

Açıklamada, CENTCOM’un ABD ve müttefik personeline saldırmayı planlayan gruplara karşı mücadelesini sürdüreceği kaydedildi.

HURASEDDİN ÖRGÜTÜ KİM

Huraseddin, 27 Şubat 2018’de Suriye’nin İdlib kentinde yedi radikal Suriyeli isyancı grubun birleşmesiyle kurulan ve El-Kaide’ye bağlılık bildiren bir örgüt. Kuruluşundan bu yana, El-Kaide’nin Suriye’deki resmi kolu olarak faaliyet göstermekte. Örgütün liderliğinde, savaş tecrübesi olan Suriyeli olmayan üyeler bulunmakta. 2019’un ortalarında, örgütün yarısı yabancı savaşçılardan oluşmak üzere 700 ila 2.500 savaşçıya sahip olduğu tahmin edilmekte.

Örgütün liderlerinden biri, Ürdünlü hadisçi Doktor Sami el-Uraydi. ABD Dışişleri Bakanlığı, el-Uraydi’yi “Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist” olarak ilan etti ve kendisinin bulunması için bilgi sağlayanlara 5 milyon dolar ödül vaat etti.

Odatv.com

Related Posts

Akrep alarmı, ülke ayağa kalktı! Şehirleri istila ediyorlar

Brezilya’da kontrolsüz kentleşme ve iklim değişikliğiyle birlikte akreplerin şehirlerdeki varlığı ciddi bir halk sağlığı krizine dönüşüyor. Araştırmacılar, akreplerin şehirleri adeta “ele geçirdiğini” belirtiyor.

İsrail basını, Trump’ın hafta sonu Gazze’de ateşkes anlaşmasını duyurabileceğini öne sürdü

İsrail basını, ABD Başkanı Donald Trump’ın bu hafta sonu İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarını sona erdirecek bir anlaşma taslağını duyurabileceğini iddia etti.

Sırrı Süreyya Önder’in vasiyetini Perinçek açıkladı

Kalp rahatsızlığı geçiren ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden DEM Partili Sırrı Süreyya Önder, hastaneye kaldırılmadan önce en son Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile görüştü. Perinçek katıldığı bir programda Sırrı Süreyya Önder’in kendisine söylediği vasiyetini açıkladı

AYM kararına tepkiler çığ gibi büyüyor

Anayasa Mahkemesi’nin, sokak hayvanlarının toplanarak barınaklara gönderilmesini öngören yasal düzenlemeye ilişkin iptal talebini reddetmesine hayvan hakları savunucularından tepki geldi. Yaşatacağız Platformu, kararın ardından Kadıköy Süreyya Operası önünde basın açıklaması yaptı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Moskova’da

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek programa katılmak üzere Rusya’nın başkenti Moskova’ya geldi.

Erdoğan’dan ‘endişeliyiz’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan’ın Pakistan’a saldırısıyla ilgili, “Pakistan-Hindistan geriliminin sıcak çatışmaya dönüşmesinden endişe duyuyoruz. Biz olaylar geri dönülmez noktaya varmadan, diyalog yollarının açılması için her türlü gayreti gösteriyoruz.” dedi.