İstanbul’u kilitleyen çile: Bakanlık 1 aydır bitiremiyor

İstanbul TEM Otoyolu’nda Gişe Düzenleme Çalışması Trafiği Kilitledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 26 Şubat’ta başlatılan TEM Otoyolu’ndaki gişe düzenleme çalışması, İstanbul trafiğini adeta içinden çıkılmaz bir hale getirdi.

‘BİRKAÇ GÜN SÜRECEKTİ, BİR AYI GEÇTİ’

Kısa sürede bitirilmesi planlanan proje, bir aydan fazla süredir tamamlanamadı. Özellikle iftar saatinde artan trafik, sürücülerin sabrını taşırdı. Bahçeşehir’den Hasdal’a uzanan uzun kuyruklar, sürücülere zor anlar yaşattı.

TEM Otoyolu’nun Avcılar bölgesinde yapılan gişe çalışması, akşam saatlerinde trafikte tam bir kaosa neden oldu. Evlerine ulaşmaya çalışan binlerce kişi, iftarlarını arabalarında açmak zorunda kaldı. Avcılar’dan Ispartakule ve Tahtakale’ye kadar uzanan trafik, sürücülerin hem sosyal medyada hem de yerel yöneticilere tepkisini artırdı.

‘TÜM ANA YOLLARI TIKIYOR’

26 Şubat’ta başlayan ve birkaç günde bitirileceği vaat edilen çalışma, bir ayı aşkın süredir devam ediyor. Bu durum, halk arasında ciddi rahatsızlık yaratmış durumda. Trafik uzmanları, çalışmanın uzamasının teknik bir sorun değil, yönetimsel bir başarısızlık olduğunu belirtiyor.

Karayolları İstanbul Müdürlüğü’nde yaşanan yönetim değişikliği sonrası, proje rafa kaldırılmış durumda. Bu durum, Avcılar gişesi ile Bahçeşehir-Esentepe çıkışını ayırarak trafiği rahatlatmayı hedefleyen projenin ertelendiği anlamına geliyor. Bu durum sadece gişeleri değil, bölgedeki tüm ana yolları tıkıyor.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA YOK

Saatlerce trafikte mahsur kalan sürücüler, evlerine ulaşmanın zorlaştığını söylüyor. Sosyal medyada “gişe çilesi” başlığı altında paylaşılan videolarda, birçok kişinin iftarını araç içinde yaptığı görüntülendi.

Ne Ulaştırma Bakanlığı ne de Karayolları Genel Müdürlüğü’nden tatmin edici bir açıklama gelmedi. Vatandaşlar, çalışmanın neden uzadığını ve önceki projelerin neden iptal edildiğini merak ediyor.

Related Posts

Özgür Özel ve Mansur Yavaş Ferdi Zeyrek’in bulunduğu hastaneyi ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, elektrik akımına kapılarak hastaneye kaldırılan Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek’in bulunduğu hastaneyi ziyaret etti.

Ana muhalefeti neler bekliyor?

Mahkeme ‘tedbirli’ olarak “mutlak butlan’’ kararı verirse 38. Olağan Kurultay’daki Parti Yönetimi görevine geri dönebilecek.

Kızgın boğa kasaba dehşeti yaşattı

Şanlıurfa’da kurban pazarından getirilen bir boğa, kesim için kamyonetten indirildiği sırada kasaba saldırdı. Saldırı sonucu kasap İbrahim Akdemir yaralandı. Kızgın boğa, olay yerine gelen belediye görevlileri tarafından uyuşturucu iğneyle sakinleştirildi. Yaşananlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Trump’ın Harvard kararına federal yargıçlardan red: Yabancı öğrencilerin vize kısıtlama kararı durduruldu

ABD’de federal yargıç, Başkan Donald Trump yönetiminin, Filistin’e destek gösterileriyle öne çıkan Harvard Üniversitesine yabancı öğrencilerin vizeleri konusunda kısıtlamalar getiren kararını geçici olarak durdurdu.

Adımız kardeşlik soyadımız Türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adımız kardeşlik, soyadımız Türkiye’dir” sözleriyle birlik vurgusu yaptı: Terörsüz Türkiye menziline suhuletle vardığımızda daha güçlü, çok daha müessir bir geleceği öyle inanıyorum ki hep birlikte kucaklayacağız.

Selçuk Özdağ’dan hükümete sert trafik cezası tepkisi

Yeni Yol Grup Başkanvekili ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, otoyol, köprü ve tünel geçişlerine yapılan zamlar ile trafik cezaları üzerinden hükümete sert eleştirilerde bulundu. Özdağ, “Har vurup harman savurdukları bütçeyi, trafik cezalarıyla kapatmayı hesap ediyorlar,” diyerek hükümetin mali politikalarını hedef aldı.