“Şirketlerin AI Entegrasyonunu Öncelikli Olarak Değerlendirmesi Gerekiyor”

Yapay Zeka Yazılım Geliştirme Süreçlerinde Benimsenme Hızla Artıyor

Dünya genelinde yapay zekanın yazılım geliştirme süreçlerindeki benimsenme oranının hızla yükseldiğini söyleyen Umay Ajans Kurucusu Murat Tekmen, bu teknolojinin uygulama geliştirme süreçlerindeki kullanımının süreci hızlandırıp maliyetleri düşürdüğünü belirtti. Tekmen, yazılımcılar arasında yapay zeka tabanlı araçların tercihinin arttığını ve şirketlerin AI entegrasyonunu öncelikli olarak değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

Tekmen, uygulama geliştiricilerin yapay zeka tabanlı araçları kullanma oranının artacağını öngörerek, “2025 yılında geliştiricilerin yüzde 60’ından fazlasının AI araçlarını kullanarak uygulama geliştirmeye yöneleceğine işaret eden verileri şimdiden görüyoruz. Yapay zeka tabanlı akıllı uygulamalar geliştirerek bu dönüşüme öncülük etmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Tekmen yapay zekanın perakende, lojistik, finans ve üretim gibi dinamik alanlarda stok yönetimi, talep tahmini, risk analizi ve otomasyon gibi alanlarda performans artışlarına yol açtığını belirtti. Ayrıca, yapay zekanın geleneksel iş yapış biçimlerini değiştirerek teknolojiyi erken benimseyen firmalar ile dijital dönüşümü zorlanan kuruluşlar arasındaki farkı belirginleştirdiğini ifade etti.

‘Yapay Zeka Ürün Geliştirme Süreçlerini Hızlandırıyor’

Tekmen, yapay zekayı etkin şekilde kullanan işletmelerin maliyet avantajı elde etmenin yanı sıra, ürün geliştirme sürelerini kısaltarak pazara giriş hızını artırdığını ve müşteri deneyimini iyileştirdiğini belirtti. Yapay zeka entegrasyonunun rekabetin belirleyici unsurlarından biri haline geldiğini ifade eden Tekmen, ajanslarının yapay zekayı yazılım geliştirme süreçlerinin merkezine aldığını ve bu yöntemin projelerin sürelerini kısaltarak müşterilere inovasyon esaslı çözümler sunma kapasitesini artırdığını söyledi.

Tekmen, yapay zeka yazılım pazarındaki büyümenin büyük şirketlerin yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmeleri de kapsayacak şekilde genişlediğini belirtti. Küçük işletmelerin ve girişimcilerin artık AI tabanlı çözümleri iş süreçlerine entegre edebildiğini dile getiren Tekmen, yapay zekanın kullanımının müşteri hizmetleri, pazarlama otomasyonu ve veri analizi gibi alanlarda KOBİ’lere büyük avantajlar sağladığını söyledi.

‘Avrupa’dan Orta Doğu’ya Birçok Projeye İmza Attık’

Umay Ajans olarak markaların dijital dünyada varlığını güçlendiren yenilikçi bir role sahip olduklarını belirten Tekmen, Web tasarımı, yapay zeka araçları ve mobil uygulama geliştirme gibi alanlarda müşterilerine etkili çözümler sunduklarını ve Avrupa’dan Orta Doğu’ya kadar birçok uluslararası projeye imza attıklarını söyledi. Tekmen, teknoloji ve tasarımın buluştuğu noktada çalışmalarına devam edeceklerini ve yapay zeka tabanlı çözümleriyle müşterilerinin dijital geleceğini şekillendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Related Posts

Bakan Kacır: “İstiyoruz ki KKTC bilişim adası olsun”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) bir “bilişim adası” olmasını istediklerini belirterek, “KKTC’yi sadece kendi çocuklarımızın değil, bütün dünyadan bilişimcilerin, dijital teknoloji alanlarında ürünler, hizmetler geliştiren insanların adresi haline getirmek üzere çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

Bakanlık harekete geçti: ‘Gizemli kutu’ya inceleme

Sosyal medyada içeriği önceden belli olmayan, ‘Sürprizlerle dolu bir paket’ anlamına gelen, ‘Gizemli Kutu’ satışlarına yönelik şikayetler artarken, Ticaret Bakanlığı tarafından 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında inceleme başlatıldı.

Yeni Zigana Tüneli’nden 2 yılda 3 milyon 490 bin araç geçti

Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan Yeni Zigana Tüneli’ni 2 yılda 3 milyon 490 bin araç kullandı.

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.

Yurtdışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat çekildi

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurtdışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirtti.

Çiftçi fiyat sormaya bile korkuyor: Hibe de yetmiyor, satış da yok!

Osmaniye’de tarımsal alet satışı yapan esnaf Mehmet Demir, çiftçinin alım gücünün dibe vurduğunu söyledi. “Fiyat artışları, gelir kaybı ve düşük kazançlar hem çiftçiyi hem bizi bitirdi” diyen Demir, Tarım Bakanlığı’nın teşviklerinin bile karşılık bulmadığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir