Türkiye’nin en değerli 125 markasının toplamı Apple’ın yüzde 1’i yapmadı! Dünya bizi kıskanıyor

Türkiye’nin En Değerli Markaları 2025 Yılında Açıklandı

Brand Finance tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye’nin en değerli markalarını sıralayan “Türkiye’nin En Değerli Markaları-Türkiye 125” çalışması yayımlandı. Araştırmaya göre, sermaye piyasasına dahil markaların sayısı 100’den 125’e yükseldi.

THY Listenin Zirvesinde

Türk Hava Yolları (THY), 2 milyar 266 milyon dolarlık marka değeriyle listenin ilk sırasında yer aldı. İkinci sırada ise 1 milyar 645 milyon dolarla Arçelik bulunuyor. İş Bankası ise geçen yıla göre bir basamak yükselerek 1 milyar 240 milyon dolarla üçüncü sıraya yerleşti.

Listenin dördüncü sırasında bir sıra gerileyen Vestel, 928 milyon dolarlık marka değeriyle kendine yer bulurken, Ford Otosan 905 milyon dolarla beşinci, Ziraat Bankası 875 milyon dolarla altıncı, LC Waikiki 828 milyon dolarla yedinci ve Garanti BBVA 721 milyon dolarla sekizinci sırada yer aldı.

Yeni Rakı 590 milyon dolarla dokuzuncu sırada yer alırken, Vakıfbank 386 milyon dolarla onuncu sırada kendine yer buldu. Geçen yıl listeye 20. sıradan giren Türkiye’nin ilk elektrikli otomobil markası Togg ise 179 milyon dolarlık değeriyle yine aynı sırada yer aldı.

24 Yeni Marka Listeye Girdi

Bu yıl listenin 24 yeni marka tarafından zenginleştirildiğini görüyoruz. Bu markalar arasında Altınkılıç, Astor Enerji, Big Chefs, Bilkom, Bizim, ve daha birçok tanıdık isim yer alıyor.

Toplam Değer 17 Milyar Dolar

Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner, araştırmanın sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, listenin toplam değerinin geçen yıla göre yüzde 15,6 artarak 17 milyar dolara yükseldiğini belirtti. İlgüner ayrıca, sektörde markalaşmanın önemini vurgulayarak, markalı yurt dışı satışlarını başarıyla sürdüren hazır giyim markalarının da değerlerinin arttığını söyledi.

Türk markalarının değerindeki artışa rağmen, dünyanın en değerli markası Apple’ın sadece yüzde 0,57’sine ulaşabildiğine dikkat çekildi. Ayrıca, Brand Finance tarafından hazırlanan listede, Papara’nın da yer alması özellikle vurgulandı.

Brand Finance’ın araştırmasına göre, Türkiye’nin en değerli 125 markasında ilk 20 şöyle sıralanıyor:

Related Posts

Euro Bölgesi’nde üretici fiyatları nisanda düştü

Euro Bölgesi’nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), nisan ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 2,2 azaldı.

Küresel piyasalar ABD-Çin görüşmesi ve Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararına odaklandı

Küresel piyasalar bu hafta ABD Başkanı ve Çin Devlet Başkanı’nın olası görüşmelerine odaklandı. AB’de ise Avrupa Merkez Bankası’ndan faiz indirimi hamlesi bekleniyor. Yurt içinde ise bugünden itibaren piyasalar kapalı olacak.

Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor: 7 ayın en düşüğünde!

Reel efektif döviz kuru endeksindeki değişimler ekonomi gündeminde önemli yer tutuyor. Türkiye’de tüketici ve üretici fiyat endekslerine bağlı hareketler yakından takip ediliyor. Uzmanlar, nominal kurdaki gelişmelerin endeks üzerindeki etkisine dikkat çekiyor.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

TÜRK-İŞ: Kabul edilir telif olmazsa 81 ilde eylem planlarımızı hayata geçireceğiz

TÜRK-İŞ, Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu’nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunduğu toplu iş sözleşmesi protokolüne yaklaşık 3 aydır cevap gelmemesinin ardından basın açıklaması yaptı. TÜRK-İŞ: “En kısa zamanda hükümet tarafından müzakere edilebilir bir teklif sunulmazsa 81 ilde eylem planlarımızı hayata geçireceğiz” dedi.

ÜNLÜ & Co’da Cansu Ökten, finanstan sorumlu üst düzey İcra Kurulu Üyeliği’ne atandı

ÜNLÜ & Co’da Cansu Ökten, finanstan sorumlu üst düzey İcra Kurulu Üyeliği’ne atandı