ABD ile Çin anlaştı! İmzalar atılacak

Trump: Çin İle Yeni Anlaşma

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Yapılan anlaşmaya göre, ABD’nin Çin’e yüzde 55 tarife uygulayacağı, Çin’in ise ABD’ye yüzde 10 vergi uygulayacağı bildirildi.

Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada, “Çin ile anlaşmamız neredeyse tamamlandı, sadece Başkan Şi Cinping ile benim nihai onayıma ihtiyacımız var” dedi.

Trump, Çin’in gerekli olan değerli madenleri temin edeceğini ve ABD’nin de Çin’in taleplerini karşılayacağını vurguladı. Ayrıca, Çinli öğrencilerin ABD üniversitelerinde eğitim görmesinin de anlaşma kapsamında olduğunu belirtti.

Anlaşmaya göre, ABD Çin’e yüzde 55 gümrük vergisi uygulayacakken, Çin ise ABD’ye yüzde 10 oranında bir vergi uygulayacak.

Trump, Çin ile olan ilişkilerinin mükemmel olduğunu dile getirdi.

Related Posts

Marmaris’teki yat limanı projesine ‘ÇED olumlu’ kararı

Eski adı MUÇEV olan Kıyı Yönetimi ve Çevre Koruma AŞ’nin Marmaris’in Söğüt mevkisinde yapmayı planladığı yat limanı ve tekne bağlama iskelesi kapasite artırımı projesine “ÇED olumlu” kararı verildi.

CHP’li Şahbaz: ‘Son resmi verilere göre Türkiye’de kayıtlı çocuk işçi sayısı 869 bine ulaştı’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğini Önleme Günü dolayısıyla “Son resmi verilere göre Türkiye’de kayıtlı çocuk işçi sayısı 869 bine ulaştı. Ancak bu, yalnızca görünen kısım. Uzmanlara göre kayıt dışı çalışanlarla birlikte bu sayı en az 2 milyona yaklaşıyor. Bu çocuklar, tarlalarda, atölyelerde, sokaklarda, ev işlerinde ağır koşullarda, denetimsiz ve güvencesiz şekilde çalıştırılıyor” açıklamasını yaptı.

Avusturya’daki okul saldırısında ölü sayısı 11’e yükseldi

Güncelleme salı günü, başlangıçta 9 kurban bildiren Steiermark Eyalet Polisi tarafından duyuruldu. Ek ölüm, şüpheli dahil olmak üzere silahlı saldırıda öldürülen toplam kişi sayısını 11’e çıkardı. Avusturya Başbakanı Christian Stocker, taziye …

Sultangazi’de iş yerine silahlı saldırdılar

Sultangazi’de bir iş yerine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken olay anı güvenlik kamerasına yansıdı. Öte yandan aynı mahallede yaklaşık 3 saat sonra başka bir binadaki daireye silahlı saldırı düzenlendi. Polis, her iki olayla ilgili inceleme başlattı.

Konya’da narkotik operasyonu; 47 kişi tutuklandı

Konya’da son 2 haftada düzenlenen 46 ayrı narkotik operasyonunda gözaltına alınan 110 kişiden 47’si tutuklandı.

Rusya ile Ukrayna arasında 25 yaş altı savaş rehinelerinin takasının ilk aşaması yapıldı

Rusya ile Ukrayna arasında 25 yaş altı savaş rehinelerinin takasının ilk aşaması yapıldı