ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi 7 ayın en düşüğünde

ABD ve Çin Arasındaki Ticaret Savaşının Küresel Ekonomi Üzerindeki Etkileri

Dünya genelinde enflasyon ve resesyon endişeleri devam ederken, ABD Başkanı Donald Trump’ın 2 Nisan’da Çin’e karşı tarifeler açıklaması küresel ekonomide belirsizlik yaratmaya devam ediyor.

Trump yönetiminin ABD’nin ticaret ortaklarıyla yaşadığı anlaşmazlıkların enflasyonu artırabileceği endişeleri devam ediyor. Bu durum, ABD Merkez Bankasının enflasyonla mücadelesinin risk altında olabileceği endişelerini de beraberinde getiriyor.

Bu gelişmelerle birlikte, tahvil piyasalarında artan risk algısı, ABD’nin 10 yıllık tahvil faizinin son haftalarda yaklaşık 40 baz puan düşerek Ekim 2024’ten bu yana en düşük seviyeye gerilemesine neden oldu.

“Tahvil Faizlerindeki Düşüş Trump’ın Odak Noktası”

Stratejist Cüneyt Paksoy, Trump’ın tahvil piyasasına odaklandığını ve bu düşüşün istediği bir durum olduğunu belirtti. Paksoy, ABD’nin borçlanma maliyeti ve finansal denklemler açısından 10 yıllık tahvil faizinin seyrinin önemli olduğuna dikkat çekti.

  • Paksoy’a göre, ABD’nin borç miktarı düşünüldüğünde, tahvil getirileri üzerinden borç maliyetlerinin değişimine dikkat etmek gerekiyor.
  • Fed’in enflasyon politikaları, ABD’nin borçluluğu ve tahvil piyasasındaki gelişmeler gelecek dönemde takip edilmelidir.

Tahvilin güvenli liman olarak görüldüğü ortamda, tahvil faizlerindeki düşüşün etkileri ve Fed’in politikalarının gelecek dönemde nasıl şekilleneceği merak konusu olmaya devam ediyor.

ABD Seçimlerinden Bu Yana En Düşük Seviyede

Dr. Rahmi İncekara, ticaret savaşının küresel belirsizlik ve durgunluk risklerini fiyatlamaya başladığını belirtti. Ayrıca, ABD’nin 10 yıllık tahvil faizlerinin düşmesinin ekonomideki büyüme endişelerini artırdığına dikkat çekti.

İncekara’ya göre, tahvil faizlerindeki düşüş kamu borç maliyetini azaltacak ve doların değer kaybı dış ticareti etkileyecek, dolayısıyla ticaret açığına da olumlu katkıda bulunacaktır.

Related Posts

İngiltere’de yıllık enflasyon yüzde 3,5 oldu

İngiltere’de yıllık enflasyon nisanda yüzde 3,5’e yükselerek Şubat 2024’ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Emekli maaşlarına temmuz dokunuşu: En düşük maaş ne kadar olacak?

Temmuz ayı yaklaşırken emekliler, maaş zamlarını merakla bekliyor. Milyonlarca emeklinin yakından takip ettiği bu gelişme hakkında SGK uzmanı Özgür Erdursun, Türkiye İstatistik Kurumu’nun verileri ve piyasa katılımcılarının anket sonuçlarına dayanarak, en düşük emekli maaşıyla ilgili tahminlerini paylaştı.

Spor giyim devi çalışanlarını işten çıkartıyor

Dünyaca ünlü spor giyim devi Nike, teknoloji departmanında görev yapan bazı çalışanlarıyla yollarını ayırdı. Şirket, bu hamlenin iş gücü yapısında stratejik bir düzenleme olduğunu duyurdu.

Şampiyon boğa ‘Poyraz’, 540 bin TL’ye alıcısını buldu

Kayseri’den yurt dışı ve yurt içine büyükbaş satışı yapan Salim Asıl (28), çiftliğindeki, yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki ‘Poyraz’ isimli şampiyon boğasını, Sakarya’dan gelen Cüneyt Taş’a pazarlık sonrası 540 bin TL’ye sattı. Salim Asıl, “Yorucu ama sonu tatlı olan bir pazarlık oldu” derken, Cüneyt Taş (30) ise “İnternette gördüm. Beğenerek geldim buraya. ‘Kar olmazsa, nam olur’ dedim. Aldık, yükleyip götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Maliye Bakanlığı şimdi de onların peşinde! Bakan Şimşek uyardı: Ceza kesilecek

Gelir İdaresi, e-ticaretin ayrılmaz bir parçası haline gelen sanal POS sistemleri kullanılarak yapılan satışlardan elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi amacıyla harekete geçti. GİB, 2020-2024 yıllarında sanal POS kullanarak gelir elde eden …

Geleceğe açılan teknoloji atölyesi

Yenilikçi bulut teknoloji sağlayıcısı D Tech Cloud ve Ankara Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen workshop kapsamında low-code geliştirme ve yapay zeka destekli bulut teknolojileri ele alındı.