Adana’da Huzur ve Güven Uygulaması: 63 Gözaltı ve Çok Sayıda Silah Ele Geçirildi

ADANA’da 1540 polisin katılımıyla gerçekleşen ‘Adana Huzur ve Güven’ uygulamasında çeşitli suçlardan aranan 63 kişi yakalanırken, 1 otomatik tabanca, 10 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan’ın talimatıyla, Yüreğir ilçesindeki Süleyman Vahit Caddesi’nde ‘Adana Huzur ve Güven’ uygulaması gerçekleştirildi. Uygulama noktasını ziyaret eden Arıkan, “Bütün uygulamalar vatandaşlarımız için. Adana’da bütün kurumlar el ele verdik ve asayiş olaylarını bitirmek için çalışıyoruz. Adli mekanizma çok destek oluyor. Rutin uygulamalarımız zaten devam ediyor. Bundan sonra da uygulamalarımız devam edecek. Devlet her zaman 18 yaşındadır” dedi.

Öte yandan ekipler uygulamada, 12 bin 663 kişiye GBT sorgulaması yaparak çeşitli suçlardan aranan 63 kişiyi yakaladı. Ayrıca 4 bin 736 aracı kontrol eden ekipler tarafından 2 araç trafikten men edilirken, 3 çalıntı motosiklet ile 1 çalıntı elektrikli bisiklet ele geçirildi. 26 araç sürücüsüne 150 bin 22 TL para cezası uygulandı. 157 umuma açık iş yerini denetleyen ekipler, usulsüzlük yaptığı tespit edilen 16 işletmeye işlem yapıp, 1 kişiye de 1406 TL idari para cezası uyguladı. Kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yaptığı belirlenen 10 kişiye ise 14 bin 60 TL idari para cezası kesildi. Gece yarısına kadar devam eden uygulama genelinde 1 otomatik tabanca, 10 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca ve delici alet ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Related Posts

14 yıl sonra İngiltere ve Suriye arasında ilk temas

Beşar Esad rejiminin 8 ay önce yıkıldığı ve Ahmed Şara yönetimindeki HTŞ Suriye’de yönetimi tamamen ele geçirdi. Esad yönetiminin başlattığı iç savaş 14 yıl sonra son bulurken ambargolar da yavaş yavaş kaldırılıyor. Bugün İngiltere de 14 yılın …

20 ilde dolandırıcılık operasyonu; 9 tutuklama

20 ilde eş zamanlı düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 32 şüpheliden 9’u tutuklandı.

Son dakika… İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon: Tunç Soyer’in de olduğu 137 kişi adliyeye sevk edildi!

Son dakika haberi… İzmir’de Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı’nın da aralarında olduğu 137 kişi gözaltındaki işlemlerin sona ermesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu da Suriyeli Zübük!

Kemal Sunal’ın rol aldığı ‘Zübük’ filmi gerçek oldu. Nevşehir’de denetimden kaçmak isterken polise yakalanan 3 tekerlekli motosikletin sürücüsü Suriye uyruklu Feyyaz Alabed, bir anda namaz kılmaya başladı.

Sigara üretiminde zorunlu oldu: Resmi Gazete’de yayımlandı

Türkiye’de sigara filtresi üretilecek tesis yerleri ile ilgili değişiklik yapıldı. Buna göre, üretim için kullanılacak olan tesis yeri organize sanayi bölgesi ya da sanayi alanında, en az 1000 metrekarelik kapalı alana sahip bir bina olacak şekilde olacak.

İsrail’deki Batı Şeria’yı ilhak çağrılarına Arap ülkelerinden tepki

Arap ülkeleri, İsrail’in, işgal altındaki Batı Şeria’yı ilhak etme çağrılarına tepki gösterdi. Bunun barışı zorlaştıran tehlikeli bir eylem olduğunu belirten ülkeler, ilhakın uluslararası hukukun açık ihlali anlamına geldiğini kaydetti.