Akıllara durgunluk verecek gıda hilesi: Bu kadarına pes artık

Alanya’da şaşırtıcı bir olay ortaya çıktı. Emişbeleni Mahallesi’nde bulunan bir toptan gıda deposunda, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin dijital baskı makinesi ile yeniden etiketlenerek piyasaya sürülme girişiminde bulunulduğu belirlendi. İlçe Tarım Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği denetim sonucunda, işletme mühürlendi ve sahte etiketli ürünler imha edildi.

Gıda Enflasyonu Yükseliyor

Son zamanlarda Türkiye’de hızla artan gıda enflasyonu, perakende ve toptan satışlarda hileli uygulamaların sayısında artışa neden oldu. Etiket sahteciliği ve gıda tağşişi gibi yanıltıcı uygulamaların ardından, son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin dijital makinelerle yeniden etiketlenerek piyasaya sürülmeye çalışıldığı ortaya çıktı. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Halk sağlığını riske atacak bu tür vicdansız uygulamalara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Kimse insan sağlığını ihmal ederek kâr elde edemez. Denetimlerimizi artırarak devam ettirecek, esnafımızın haklarını koruyacağız.”

Tarım ve jandarma yetkilileri, denetimlerin daha sıkı ve kapsamlı bir şekilde devam edeceğini belirtti. Ayrıca vatandaşlardan, market ve bakkallarda şüpheli ürünler veya silinmiş-sonradan basılmış etiketler gördüklerinde ilgili birimlere bildirmeleri istendi.

Related Posts

Büyüyen tehlike

Her fırsatta ifade etmişimdir; 20. Asır 1945-1989 arasında hüküm sürmüş bir zamân dilimidir. Hobsbawn’ın onu Kısa Yüzyıl olarak nitelemesi boşuna değildir. 1989’u esas almamın sebebi ise, 20.Asrı nitelendiren meşhûr Berlin Duvarı’nın yıkılışıdır. Bu sembolik bir değerlendirmedir. Değilse 20.Asrın yıkılışı bu hâdise bir anda olmuş bitmiş değildir. Çöküş, parça parça yaşandı ve hâlen yaşanmakta . 2025, yâni kronolojik olarak 21. Asrın ilk çeyreğinde bile çöküş devâm ediyor. Bunu bana düşündüren

Bellona ihalesinde rekor yarış: 570 kez fiyat artırıldı

TMSF tarafından satışa çıkarılan Bellona Mobilya’nın ihalesi kıyasıya geçti. İki yatırımcının yarıştığı süreçte 570 kez fiyat artırımı yapıldı, en yüksek teklif 8 milyar 1 milyon liraya ulaştı. Satış, Rekabet Kurumu onayının ardından tamamlanacak.

Sanayi üretimi martta yükseldi

Sanayi üretimi martta yıllık %2,5 arttı.

Asya borsaları haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor (9 Mayıs 2025)

Asya borsalarında, bugün başlayacak ve hafta sonu devam edecek ABD-Çin ticaret görüşmeleri öncesinde karışık bir seyir izlenirken, bölgede Hindistan ve Pakistan arasındaki gerginlikler de yakından takip ediliyor. Dünya genelinde enflasyon ve resesyon …

Yatırımcılar dikkat: Oranlar güncellendi! Bankalardan yüksek faiz rüzgarı

Merkez Bankası tarafından faiz artışlarına gidilmesiyle birlikte piyasada tüm faiz enstrümanlarında oranlar yükselirken, yatırımcıların gözü mevduatlara çevrildi. Geçtiğimiz haftalarda yüzde 52’ye kadar yükselen mevduat faizlerinde bu hafta itibarıyla en yüksek oran değişti. Parasını 1 yıllık süreçte mevduata bağlayanlar için kümülatif getiri ise daha yüksek. İşte detaylar…

‘Süt’te 56 teşebbüs için ‘rekabet’ soruşturması

Rekabet Kurumu, çiğ süt alımında 40 şirkete, süt yemi satışında 3 şirkete, paketlenmiş süt ve süt ürünleri üretimi ve satışında 13 şirkete soruşturma açtı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir