AKP’li başkan yardımcısının babasına tahliye: Depremde 151 kişi hayatını kaybetmişti

Kahramanmaraş Depremi ile İlgili Son Durum

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, Palmiye Sitesi’nde 151 vatandaşın hayatını kaybetmesine ve 17 kişinin yaralanmasına neden oldu. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, müteahhitler Ali Babaoğlu, Hacı Mehmet Ersoy ve jeoloji mühendisi Ömer Tarakçıoğlu hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçlamasıyla dava açtı.

Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, AKP Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı Eray Ersoy’un babası olan müteahhit Hacı Mehmet Ersoy tutuklandı ve daha sonra tahliye edildi. Karara itiraz edenler ise Ersoy’un sağlık durumunu sorguladı.

Tahliye Kararına İtiraz

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, tahliye kararı, Ersoy’un cezaevinde ağır hastalığı ve bakıma ihtiyacının olduğu gerekçesiyle alındı. Ancak, kararın ardından Ersoy’un yakınları ve depremzedeler itirazlarını dile getirdi.

• “Sanık Hacı Mehmet Ersoy’un hastalık durumu ve tahliye gerekçesi şaibeli, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun yeni bir rapor hazırlaması gerekmektedir.”

• “Ersoy’un avukatının AKP İl Başkanlığı’nda görev alması, kurul raporunun güvenilirliğini sorgulatmaktadır.”

Related Posts

6 yılda 285 milyondan fazla e-tebligat gönderildi

Adalet Bakanı, Hukuk Mahkemelerinin Etkinliğinin Artırılması Çalıştayı’nda tebligat verilerini paylaştı.

Sivas’ta kene can aldı

Sivas’ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kadın öldü.

Rus heyeti Türkiye’ye vardı: ‘Şimdi barış için adımları onlar atmalı’

İstanbul’daki barış müzakereleri öncesi Rus heyeti Türkiye’ye ulaştı. Putin’in danışmanı Medinskiy başkanlığındaki heyet Dolmabahçe’de Ukrayna ile görüşmelere katılacak. Zelenski ise yarın Ankara’da olacak. NATO’dan Rusya’ya çağrı var: “Adım atma sırası Moskova’da.”

Koruculuğun kaldırılması gündemde

İçişleri Bakanlığı, illerden korucu temsilcilerini Ankara’ya çağırdı. Yarın bakanlık yetkilileri ile koruculukla ilgili konular ele alınacak. DEM Parti ve PKK, koruculuğun kaldırılmasını istiyor.

AKP’li Ekinci’den Demirtaş açıklaması: Demirtaş’a suçlu muamelesi yapmak doğru olmaz

AKP’li Ekinci’den Demirtaş açıklaması: Demirtaş’a suçlu muamelesi yapmak doğru olmaz

Ukrayna-Rusya zirvesi yarın toplanıyor: Putin gelecek mi?

Ukrayna ile Rusya arasında 24 Şubat 2022’de patlak veren savaş üçüncü yılını geride bırakırken iki ülkenin İstanbul’da yapacağı görüşmelere artık saatler kaldı. Savaşın başlangıcından yaklaşık bir ay sonra 29 Mart 2020’de yine İstanbul’da iki ülke …