Ankara’da asgari ücret mitingi | CHP Genel Başkanı Özel: Gerçek meclis meydanlardır

Asgari Ücrete Yüzde 30 Zam Tartışmaları Sürüyor

Asgari ücrete yüzde 30’luk zam oranıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. 167 sivil toplum kuruluşu ve sendikalar, Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda “Yurttaş Sesleniyor, Haklarımızı Alacağız” mitinginde bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı açıklamalarda şunlara değindi:

  • Millete gitmenin zamanı geldi. Bugün burası gerçek bir meclis.
  • Güçlü demokrasilerde millet kendisiyle ilgili söz sahibi olmak ister. Siyasileri takip eder, uyarır, gerekirse geri adım attırır.
  • İktidar, asgari ücretlileri yoksulluğa sürüklüyorsa, emeklileri sefalete mahkum ediyorsa, esnafı duymuyorsa o zaman gerçek meclis burasıdır, meydanlardır.
  • Sandıktan kaçamazsın, seçimden kaçamazsın. Geçim yoksa seçim var. Ankara’da milyonlar boş tencere gösteriyor, milyonlar senden seçim istiyor.
  • Milyonlar büyük bir hayal kırıklığı ve öfke içerisindeler. 22 bin 104 liralık ücret sefalet ücretidir.
  • Asgari ücret tespit komisyonu meşruiyetini yitirdi.

Related Posts

İmamoğlu’ndan Adıyaman mitingine davet: Son sözü adaletten yana olanlar söyleyecek

İmamoğlu’ndan Adıyaman mitingine davet: Son sözü adaletten yana olanlar söyleyecek

Muğla’da tarım arazisinde korkutan yangın!

Muğla’nın Milas ilçesinde tarım arazisinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ekiplerin alevlere müdahalesi sürüyor.

ABB’den “TBMM’de içme suyundan kaynaklı salgın yaşandığı” iddialarına yanıt

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yakın zamanda “Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) içme suyundan kaynaklı salgın yaşandığı” iddialarına ilişkin incelemeler yapıldığını, bu incelemeler sonucunda suda olumsuz bir durum tespit edilmediğini bildirdi.

Vahap Seçer’den Zeydan Karalar ve Ekrem İmamoğlu’na ziyaret

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Zeydan Karalar ve Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Karalar ve İmamoğlu’nun mesajını paylaştı.

CHP’li Taşcıer: Çocuklarımızı sermayeye ve cemaatlere teslim etmeyeceğiz

Taşçıer, Bakan Tekin’in zorunlu eğitim konusundaki açıklamalarını eleştirdi

Rusya’dan Ukrayna’ya en yoğun saldırı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ordusunun Ukrayna’ya gece boyu 728 drone ve 13 füze ateşleyerek savaşın başından bu yana en yoğun saldırıyı gerçekleştirdiğini duyurdu. Zelenskiy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rus ordusunun …