Apple’dan beklentilerin üzerinde gelir

Apple, Üç Aylık Dönemde Gelirini Artırdı!

ABD’li teknoloji devi Apple, mali takviminde 29 Mart’ta biten üç aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre gelirini yüzde 5 artırarak, piyasa beklentilerini aştı. Şirketin geliri 95,4 milyar dolara yükselirken net karı da 24,8 milyar dolar olarak kaydedildi.

Apple’ın hisse başına karı da 1,53 dolardan 1,65 dolara yükselirken iPhone, Mac ve iPad satışlarında da artış yaşandı. iPhone satışları, yüzde 2 artarak 46,8 milyar dolara ulaştı. Aynı dönemde Mac satışları yüzde 7, iPad satışları ise yüzde 15 arttı.

Apple Üst Yöneticisi Tim Cook, tarifelerin etkisi konusunda yaptığı açıklamada, maliyetlerin 900 milyon dolar artacağını belirtti. Ancak, şirketin tedarik zinciri ve stoklarını optimize etmesi nedeniyle tarifelerin etkisinin sınırlı olduğunu vurguladı.

Related Posts

BDDK’nın yeni raporu yayımlandı: Bankacılık sektörü ilk çeyrekte kâr etti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankacılık sektörüne ilişkin son raporunu yayımlayarak sektördeki gelişmeleri açıkladı. Raporda, bankaların faaliyetleri ve finansal performansındaki önemli artışlar dikkat çekiyor.

Patronlardan 1 Mayıs mesajı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla iş dünyasının çatı kuruluşlarından art arda mesajlar geldi. İşte İSO, DEİK, İTO, MÜSİAD ve TİM başkanlarının açıklamaları…

TEKNOFEST KKTC nefes kesen uçuş gösterisiyle başladı

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ziyaretçilere kapılarını açtı. 4 Mayıs tarihine kadar sürecek olan festival; T-129 ATAK ve T-70’in nefes kesen uçuş gösterisiyle başladı. Sonrasında CN 235 uçağından atlayan paraşüt ekibi koreografileriyle izleyenleri büyüledi.

Bakan Bayraktar’dan elektrik kesintilerine ilişkin açıklama

Enerji Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin elektrik iletim ve dağıtım hatlarında genel bir kesintiye neden olacak hiçbir sorun bulunmadığını bildirdi

Kişilere ait taşınmazlar için acele kamulaştırma çalışmaları yapılacak

Yozgat, Kütahya ve Nevşehir’in bazı ilçelerindeki kişilere ait taşınmazlar yapılacak projeler için acele kamulaştırılacak

Resmen yayımlandı! Kentsel dönüşüm yardımına artış kararı

İstanbul’daki kentsel dönüşüm yardımlarına artış hakkında Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir