Bakanlık harekete geçti: ‘Gizemli kutu’ya inceleme

Gizemli Kutu Şikayetleri Artıyor: Tüketiciler Mağdur Durumda

Son zamanlarda sosyal medyada popüler markaların taklit edilerek, vatandaşlara çekilişle yüksek fiyatlı hediyeler vaad eden ‘Gizemli Kutu’ satışlarıyla ilgili olarak artan şikayetler dikkat çekiyor. Mağdur olan tüketiciler, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi ve Tüketici Hakem Heyetleri’ne başvurarak yaşadıkları sorunları bildirdi. Şikayetler genellikle internet sitelerinden yapılan alışverişlerde ürünlerin gönderilmemesi, iade edilen ürünlerin bedelinin iade edilmemesi, ya da minimum kutu içeriği değerinden düşük ürünlerin gönderilmesi gibi konuları içeriyor. Ticaret Bakanlığı, söz konusu şikayetler üzerine 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında inceleme başlattı ve ilgili firmalar hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

‘Sahiplerine Uyarılar’ – Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık

Zararlı ‘Gizemli Kutu’ satışlarıyla ilgili uyarılarda bulunan bilişim uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, tüketicilerin kart bilgilerinin ele geçirilip dolandırılabileceğine dikkat çekti. Prof. Dr. Kırık, bu tür satışlarda kart bilgilerinin paylaşıldığı anda hesaplardan para çekilebileceğini ve tüketicilerin mağdur duruma düşebileceğini vurguladı. Sahte siteler aracılığıyla popüler markaların ve giyim firmalarının taklit edilerek vatandaşların kandırıldığını belirten Prof. Dr. Kırık, bu sitelerde yüksek vaatlerle hediye kazanma vaadiyle tüketicilerin yanıltıldığını söyledi. Vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

‘Suç Duyurusunda Bulunun’ – Prof. Dr. Ali Murat Kırık’tan Vatandaşlara Çağrı

Prof. Dr. Ali Murat Kırık, sözde kampanyalara katılan vatandaşların hukuki sorunlarla karşılaşmamaları için Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’na müracaat etmeleri gerektiğini belirtti. Vatandaşların sponsorlu reklamlara karşı dikkatli olmaları, web sitelerinin güvenilirliğini kontrol etmeleri ve banka/kredi kartı bilgilerini paylaşmamaları gerektiğini söyledi. Ayrıca vatandaşların bu tarz dolandırıcılık girişimlerini siber emniyet güçlerine bildirmesi ve hukuksal süreçte suç duyurusunda bulunmaları tavsiyesinde bulundu.

Related Posts

Bakan Kacır: “İstiyoruz ki KKTC bilişim adası olsun”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) bir “bilişim adası” olmasını istediklerini belirterek, “KKTC’yi sadece kendi çocuklarımızın değil, bütün dünyadan bilişimcilerin, dijital teknoloji alanlarında ürünler, hizmetler geliştiren insanların adresi haline getirmek üzere çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

Yeni Zigana Tüneli’nden 2 yılda 3 milyon 490 bin araç geçti

Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan Yeni Zigana Tüneli’ni 2 yılda 3 milyon 490 bin araç kullandı.

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.

Yurtdışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat çekildi

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurtdışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirtti.

Çiftçi fiyat sormaya bile korkuyor: Hibe de yetmiyor, satış da yok!

Osmaniye’de tarımsal alet satışı yapan esnaf Mehmet Demir, çiftçinin alım gücünün dibe vurduğunu söyledi. “Fiyat artışları, gelir kaybı ve düşük kazançlar hem çiftçiyi hem bizi bitirdi” diyen Demir, Tarım Bakanlığı’nın teşviklerinin bile karşılık bulmadığını belirtti.

EPDK kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

Resmi Gazete’de EPDK’nın Petrol Ofisi AŞ hakkında verdiği karar yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir