CENTCOM: Huraseddin liderini öldürdük

CENTCOM’dan yapılan yazılı açıklamada, “15 Şubat’ta CENTCOM kuvvetleri, kuzeybatı Suriye’de El Kaide’ye bağlı Huraseddin terör örgütünün üst düzey bir finans ve lojistik yetkilisini hedef aldıkları ve öldürdükleri hassas bir hava saldırısı gerçekleştirdi.” ifadesi kullanıldı.

Hava saldırısının, CENTCOM’un “teröristlerin ABD, müttefikleri ve ortaklarına, sivillere ve askeri personele karşı bölge genelinde ve ötesinde saldırı planlama, organize etme ve gerçekleştirme çabalarını bozma ve etkisiz hale getirme yönündeki süregelen kararlılığının parçası” olduğu vurgulandı.

Açıklamada, CENTCOM’un ABD ve müttefik personeline saldırmayı planlayan gruplara karşı mücadelesini sürdüreceği kaydedildi.

HURASEDDİN ÖRGÜTÜ KİM

Huraseddin, 27 Şubat 2018’de Suriye’nin İdlib kentinde yedi radikal Suriyeli isyancı grubun birleşmesiyle kurulan ve El-Kaide’ye bağlılık bildiren bir örgüt. Kuruluşundan bu yana, El-Kaide’nin Suriye’deki resmi kolu olarak faaliyet göstermekte. Örgütün liderliğinde, savaş tecrübesi olan Suriyeli olmayan üyeler bulunmakta. 2019’un ortalarında, örgütün yarısı yabancı savaşçılardan oluşmak üzere 700 ila 2.500 savaşçıya sahip olduğu tahmin edilmekte.

Örgütün liderlerinden biri, Ürdünlü hadisçi Doktor Sami el-Uraydi. ABD Dışişleri Bakanlığı, el-Uraydi’yi “Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist” olarak ilan etti ve kendisinin bulunması için bilgi sağlayanlara 5 milyon dolar ödül vaat etti.

Odatv.com

Related Posts

X hesabı kapatılan İmamoğlu TikTok’tan seslendi

23 Mart’tan beri Silivri’de tutuklu bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun x hesabına erişim engeli getirildi. İmamoğlu erişim engelinin ardından halka TikTok’tan seslendi.

Nihat Kahveci’nin çocuklarına yaklaşması yasaklandı

Bakırköy 2. Aile Mahkemesi, eski milli futbolcu Nihat Kahveci’nin çocuklarına yaklaşmasını yasakladı. Kahveci’nin eski eşi Pınar Kaşgören’in başvurusu üzerine verilen kararda, Kahveci’nin çocuklara 500 metreden fazla yaklaşmamasına hükmedildi.

Yeni papa bugün seçilecek mi? Oylamalarda ikinci gün: Tüm dünya bacadan çıkacak dumana kilitlendi

Katoliklerin son ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis’in 21 Nisan’da hayatını kaybetmesi ve düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanmasının ardından gözler yeni papaya çevrildi. Dünya genelinde 1.4 milyar mensubu bulunan …

İki nükleer güç kılıcını kuşandı: Patlamalar bölgeyi sarstı, hava trafiği durdu, siviller kaçıyor

Çatışmaların sürdüğü Hindistan ve Pakistan arasındaki Keşmir bölgesinde gerilim durulmuyor. Hindistan hava saldırıları sonrası Lahor’da bir patlama meydana geldi. Hat boyu çatışmalar devam ederken, uluslararası uçaklar hava sahasından kaçınarak dünya hava trafiğini tıkadı. İki nükleer güç arasındaki gerilim hızla tırmanırken, dünya ülkeleri itidal çağrısı yaptı.

Havalar ısındı, KKKA tehlikesi yükselişe geçti

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin mayıs ve ağustos arasında daha aktif olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

Meğer dizideki zehirli mantar gerçekmiş

Bilim insanları iklim değişikliği nedeniyle “The Last of Us” dizisinde yer alan ölümcül mantar enfeksiyonlarına benzer gerçek tehditlerin ortaya çıkabileceği konusunda uyarıyor.