CHP, Zeydan Karalar ve tutuklu isimler için Adana’dan Silivri’ye yürüyor

Adana’dan Silivri’ye yürüyüş başlatan CHP, “Adalet için yürüyoruz” diyerek Adana Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Önü’nden yola çıktı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, gençlerin eylemine destek vererek, “Birçok belediye başkanımız tutuklu. Ancak bu sadece Adana’daki başkanlarımıza sahip çıkmak için değil; gençler kendi geleceklerine, adalete ve hukuka sahip çıkmak adına bu yola çıkıyor” dedi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın ise cukurovametropol.com’un haberine göre, “Bugün Adana’dayız ve tarihe geçecek bir mücadelenin başlangıcını yapıyoruz. 10 kişilik ekibimiz, yaklaşık 45 gün sürecek, 1300 kilometrelik yürüyüş boyunca her ilde il örgütlerimiz tarafından karşılanacak…”

“Adana gençliği, 40 gündür meydanlarda Zeydan Başkanımız, Oya Başkanımız ve Kadir Başkanımız için sesini yükseltiyor. Şimdi bu sesi Adana’nın sınırlarının ötesine taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Katılımcılar, 45 günde İstanbul Silivri’deki cezaevine ulaşmayı hedeflerken, CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, o kareleri şu notla paylaştı:

“Gençlerimizle gurur duyuyoruz… Gençlikleri var! Özgürlük için yürüyorlar!..”

“Adana’dan Silivri’ye, adalet için yola çıkan, Kurtuluş meşalesini 01’den yakan Adana İl Gençlik Kollarımızın kıymetli üyelerini yalnız bırakmadık. Haksızlığa, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı sesimizi yükseltiyoruz. Gençliğin iradesiyle, halkın gücüyle adaletin peşindeyiz!”

Related Posts

130 Liraya kebap satan Türk kebapçıya şok kapatma kararı

Fransa’nın Corbeil-Essonnes kentinde 130 liraya kebap satan Türk işletmesi, hijyen denetiminde tespit edilen teknik eksiklikler nedeniyle kapatma kararıyla karşılaştı.

AFAD: Balıkesir’de 237 artçı deprem oldu

AFAD, dün yıkımlara da neden olan Balıkesir’deki 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından 237 artçı depremin kaydedildiğini belirtti.

Kadıköy’de Bıçaklı Cinayet Davası

15 yaşındaki Mattia’nın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin sanıkların yeni görüntüleri ortaya çıktı.

İsrail ordusu, Gazze’de çok sayıda binayı havaya uçurdu

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu gece saatlerinde Gazze kentinin doğusundaki Zeytun Mahallesi’nde geniş kapsamlı hava ve topçu saldırısı düzenledi. İsrail askerleri Gazze kentinde bulunan birçok binayı patlayıcılar yerleştirerek …

Rezidansta Darp Olayı

Küçükçekmece’de resepsiyon görevlisi, uyardığı kişi tarafından darbedildi. Güvenlik kamerasında kaydedildi.

Derin Talu’dan estetik yorumu: Suratım eskortumsu durmaya müsait

Aykırı çıkışlarıyla tanınan Derin Talu, katıldığı YouTube programında yalan makinesine bağlanarak burnunu yaptırmayı düşündüğünü ancak fazla estetikli görünmekten çekindiğini söyledi. “Suratım eskortumsu durmaya çok müsait, memelerimi yaptırsam, zaten büyükler çok şükür, direkt eskort dersin” sözleriyle dikkat çekti.