Çiftçi fiyat sormaya bile korkuyor: Hibe de yetmiyor, satış da yok!

Osmaniye’de Tarım Alet ve Makine Dükkanları Zor Günler Yaşıyor

Osmaniye’de tarımsal alet ve makina dükkanı işleten esnaf Mehmet Demir, çiftçilerin yaşadığı ekonomik sorunların kendilerini de olumsuz etkilediğini belirtti. Demir, satışların her yıl düştüğünü ve ellerinde kalan stokları eritmeye çalıştıklarını söyledi. Çiftçilerin artık ürün almak yerine fiyat sormaya korktuğunu ve bu durumun satışları olumsuz etkilediğini vurgulayan Demir, “Fiyatlardaki yükseliş, çiftçinin gelir kaynağının azalması ve gelirinin düşmesi satışları önemli ölçüde azalttı” diye konuştu.

“Çiftçiler Bakanlığın Teşviklerine Bile Uzak Bakıyor”

Demir, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sulama sistemleri için yüzde 50 hibe teşviki vermesine rağmen çiftçilerin bu teşviki alacak güçte olmadıklarını ifade etti. Demir, “Çiftçilerin gelir kaybı nedeniyle artık ürünlerinden kar elde edemedikleri için bu yüzde 50 hibeye dahi uzak duruyorlar. Her yıl yüzlerce dosya hazırladığımız hibe başvurularında, çiftçi sayısındaki azalmanın endişe verici olduğunu gözlemliyoruz. Çiftçilerin alım güçlerinin azalması, kar marjının düşmesi nedeniyle bu teşviklerden faydalanma oranı giderek azalıyor” şeklinde konuştu.

Related Posts

Bakan Kacır: “İstiyoruz ki KKTC bilişim adası olsun”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) bir “bilişim adası” olmasını istediklerini belirterek, “KKTC’yi sadece kendi çocuklarımızın değil, bütün dünyadan bilişimcilerin, dijital teknoloji alanlarında ürünler, hizmetler geliştiren insanların adresi haline getirmek üzere çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

Bakanlık harekete geçti: ‘Gizemli kutu’ya inceleme

Sosyal medyada içeriği önceden belli olmayan, ‘Sürprizlerle dolu bir paket’ anlamına gelen, ‘Gizemli Kutu’ satışlarına yönelik şikayetler artarken, Ticaret Bakanlığı tarafından 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında inceleme başlatıldı.

Yeni Zigana Tüneli’nden 2 yılda 3 milyon 490 bin araç geçti

Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan Yeni Zigana Tüneli’ni 2 yılda 3 milyon 490 bin araç kullandı.

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.

Yurtdışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat çekildi

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurtdışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirtti.

EPDK kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

Resmi Gazete’de EPDK’nın Petrol Ofisi AŞ hakkında verdiği karar yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir