EPDK kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

EPDK, Petrol Ofisi AŞ’nin Konyaaltı Terminali Tarifelerinde Değişikliğe Gitti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Petrol Ofisi AŞ’nin Konyaaltı ilçesindeki terminalinin depolama ve iletim hizmet tarifelerini güncellediğini duyurdu.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Kurul kararlarına göre, Petrol Ofisi AŞ’nin Antalya Terminali’nde günlük depolama hizmet bedelleri metreküp başına şu şekilde belirlendi: benzin için 2,81 lira, motorin için 3,08 lira ve havacılık yakıtları için 2,90 lira.

Aynı şekilde, deniz, kara ve boru hattı yoluyla teslim alma ve teslim etme hizmet bedelleri de metreküp başına şu fiyatlarla tespit edildi: benzin için 84,16 lira, motorin için 93,57 lira ve havacılık yakıtları için 88,59 lira.

180 GÜN ŞARTI

EPDK tarafından belirlenen tarifelerde herhangi bir indirim yapılmayacak ve kapasite kiralama taleplerinin ürün bazında en az 180 gün süreli olması şartı getirildi.

İletim hizmetlerinde de güncelleme yapıldı. Buna göre, Şamandıra-Petrol Ofisi Tesisi ile Petrol Ofisi Tesisi-diğer tesisler arasındaki iletim fiyatı benzin, motorin ve havacılık yakıtları için 22 lira olarak belirlendi.

Şamandıra ile diğer tesisler arasındaki iletim fiyatı da benzin, motorin ve havacılık türleri için 25 lira olarak açıklandı. ANT Boru Hattı bağlantısı üzerinden sağlanan iletim hizmeti ise sadece havacılık yakıtları için 28,5 lira olarak belirlendi.

En az 1 yıllık depolama sözleşmesi olan kullanıcılar için Şamandıra-Petrol Ofisi Tesisi ve diğer tesisler arasındaki iletim bedeli uygulanmayacak. Ayrıca, en az 1 yıllık iletim sözleşmesi yapılması halinde, Şamandıra ile diğer tesisler arasındaki iletim hizmetinde 130 bin metreküp ve üzeri için yüzde 20, 250 bin metreküp ve üzeri için ise yüzde 45 indirim sağlanacak.

Related Posts

Bakan Kacır: “İstiyoruz ki KKTC bilişim adası olsun”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) bir “bilişim adası” olmasını istediklerini belirterek, “KKTC’yi sadece kendi çocuklarımızın değil, bütün dünyadan bilişimcilerin, dijital teknoloji alanlarında ürünler, hizmetler geliştiren insanların adresi haline getirmek üzere çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

Bakanlık harekete geçti: ‘Gizemli kutu’ya inceleme

Sosyal medyada içeriği önceden belli olmayan, ‘Sürprizlerle dolu bir paket’ anlamına gelen, ‘Gizemli Kutu’ satışlarına yönelik şikayetler artarken, Ticaret Bakanlığı tarafından 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında inceleme başlatıldı.

Yeni Zigana Tüneli’nden 2 yılda 3 milyon 490 bin araç geçti

Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan Yeni Zigana Tüneli’ni 2 yılda 3 milyon 490 bin araç kullandı.

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.

Yurtdışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat çekildi

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurtdışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirtti.

Çiftçi fiyat sormaya bile korkuyor: Hibe de yetmiyor, satış da yok!

Osmaniye’de tarımsal alet satışı yapan esnaf Mehmet Demir, çiftçinin alım gücünün dibe vurduğunu söyledi. “Fiyat artışları, gelir kaybı ve düşük kazançlar hem çiftçiyi hem bizi bitirdi” diyen Demir, Tarım Bakanlığı’nın teşviklerinin bile karşılık bulmadığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir