Gebelikte tedavi edilmeyen depresyon, fetüsün gelişimini olumsuz etkiliyor

Ruh Sağlığı Tedavisiyle Gebelik Depresyonu Önemseniyor

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı birimi, gebelerin yaşadığı depresyonu psikoterapi yönetimiyle atlatmalarını sağlayarak fetüs gelişimini koruma amacıyla bir çalışma gerçekleştirdi.

Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi (KLP) Birimi tarafından yürütülen çalışma, Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı ile işbirliği içinde, gebelikte sıkça görülen yorgunluk, uyku problemleri, kaygı, endişe gibi belirtilerle benzerlik gösteren depresyonu tedavi etmeyi hedefliyor.

Depresyonun, ilaç kullanımı kadar fetüs gelişimini de olumsuz etkileyebileceğini vurgulayan KOÜ Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aslıhan Polat, gebelik sırasında depresyonun doğru tanımlanması gerektiğini ve tedavi edilmemesi halinde ciddi riskler taşıdığını belirtti.

Gebelik depresyonunun gebelik sonrası dönemi de etkilediğine dikkat çeken uzmanlar, psikoterapi ve uygun ilaç tedavisi kombinasyonuyla depresyonun kontrol altına alınabileceğini vurguluyor.

Gebelik sürecinde depresyonun doğru bir şekilde yönetilmesi, anne ve bebek sağlığı için hayati önem taşıyor. Bu nedenle, duygusal ve psikolojik destek almak, hem anne hem de bebek için olumlu sonuçlar doğurabilir.

Psikoterapinin Önemi Anlaşıldı

33 haftalık gebe Ayşenur Çağla Öz, doktor önerisiyle KLP birimine başvurarak aldığı psikoterapinin olumlu etkilerini hissettiğini belirtirken, kendisini artık daha hazır hissettiğini ifade etti.

Gebe depresyonunun etkileriyle mücadelede psikoterapinin önemine vurgu yapılırken, doğru tedavi yöntemleriyle hem anne hem de bebeğin sağlıklı bir gebelik süreci geçirmesi hedefleniyor.

Habere ilişkin görsel için tıklayınız.

Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | İstanbul için beklenen kar Trakya’dan geliyor

TIKLAYIN | 20 kilo altını çalarak kayıplara karıştılar

TIKLAYIN | Suriye’de “nasıl bir yönetim” tartışmaları sürüyor; otobüsler ikiye bölündü, kadınlara başörtüsü telkini, içkili mekânlara uyarı

TIKLAYIN | Savcı adayı Mithat Can Yalman, otel odasında ölü bulundu

TIKLAYIN | Masterchef’te ikinci finalist belli oldu

TIKLAYIN | Bir alkol grubuna daha zam geldi

Related Posts

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Türkiye’de Her 1000 Ölümden 3’ü Astım Kaynaklı!

Astım kronik bir akciğer hastalığı. Dünya Astım Günü nedeniyle Türk TORAKS Derneği önemli bir açıklama yaptı. 

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

TTB Kanunu 39. Maddesi Anayasa’ya Aykırı Bulundu

TTB Kanunu 39. maddesinin Anayasa’nın 2. maddesine aykırı bulunarak iptal edildiği bildirildi.

Koku kaybı, kabızlık ve uykuda konuşmaya dikkat… Bunlar ilk belirtiler olabilir!

Parkinson hastalığı erken evrede koku duyusunda azalma, kabızlık ve uykuda konuşma gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Nöroloji Uzmanı Yüksel Dede, erken teşhisin yaşam kalitesini artırmada kritik rol oynadığını vurguladı. Türkiye’deki Parkinson hasta sayısındaki artışa da dikkat çekti.

Masa basında çalışanlar dikkat! Günde kaç adım atmanız gerektiği açıklandı

Yetişkin bireyler için sıkça önerilen 10 bin adım hedefi, aslında herkes için uygun olmayabilir ancak yeni bir araştırma, masa başında çalışan ve günümüzün giderek artan hareketsiz yaşam tarzına sahip bireyleri yakından ilgilendiren çarpıcı sonuçlar sundu. Günde 9 bin ila 10 bin adım atmak, uzun süre oturmanın kalp hastalıkları ve erken ölüm üzerindeki olumsuz etkilerini önemli ölçüde azaltabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir