İsrail basını: Gazze Şeridi’ndeki 59 rehineden 21’i hayatta

Trump’ın Açıklamasının Ardından Gazze’deki İsrailli Rehinelere İlişkin Update

İsrail basınına göre, ABD Başkanı Donald Trump‘ın Gazze’deki İsrailli rehinelere dair yaptığı açıklamanın ardından 59 rehineden 21’i hala hayatta.

İsrail’in devlet televizyonu KAN, bir İsrailli yetkiliye dayandırdığı habere göre rehinelerden 3’ünün maalesef hayatını kaybetmiş olabileceği belirtiliyor.

Trump’ın Gazze’de hayatta olduğunu açıkladığı 21 rehine konusunda daha önce 24 rehinenin yaşadığını iddia eden İsrail yetkilileri, 3 rehinenin vefat etmiş olabileceğine dair bilgiler aldıklarını paylaştı.

İsrailli yetkili, Gazze’deki İsrailli rehinelerden 21’inin hala hayatta olduğu bilgisine sahip olduklarını ve rehine ailelerini konu hakkında bilgilendirdiklerini ifade etti.

Öldüğünden şüphelenilen rehinelerden birinin İsrail vatandaşı olduğu bilinirken diğer ikisinin yabancı olduğu belirtildi; ancak rehinelerin isimleri hakkında bilgi verilmedi.

Daha önce Gazze’de yaşadığı belirtilen 24 rehineden 2’sinin Tayland ve Nepal vatandaşı olduğu bilgisi paylaşılmıştı.

Yetkili, Gazze’de bulunan 59 rehineden 35’inin hayatını kaybettiğini kesin olarak belirlediklerini ve bu rehinelerden 32’sinin İsrail vatandaşı, 3’ünün ise yabancı olduğuna dikkat çekti.

İsrail makamlarının 59 rehineye ve bu rehinelerin 24’ünün hayatta olduğu açıklamalarına karşın ABD Başkanı Trump, 21 rehinenin hala sağ salim olduğunu dile getirmişti.

Bunun üzerine İsrailli rehine yakınları, Başbakan Binyamin Netanyahu’dan konuyla ilgili açıklama talep etmişti.

Netanyahu, 21 rehinenin hala hayatta olduğunu net bir şekilde bildiklerini, ancak 3 kişi hakkında şüphe bulunduğunu iddia etmişti.

İsrailli rehine aileleri ise hükümetin Gazze Şeridi’nde yaşanan saldırılarına son vermek için çaba sarf etmesini ve bu saldırıların Gazze’deki İsrailli rehinelerin hayatını tehlikeye atmamasını istiyor, bu nedenle sık sık gösteriler düzenliyor. (AA)

Related Posts

56 kişiye mezar olmuştu… Nilüfer Apartmanı davasında skandal savunma: ‘Müvekkilim görevini mevzuata uygun ve layıkıyla yerine getirmiştir’

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 56 kişinin hayatını kaybettiği Nilüfer Apartmanı davasında firari sanık Süleyman Çağan’ın avukatı, “Müvekkilim, yıkılan binanın inşaat sürecinde yapı denetiminde yardımcı kontrol elemanı olarak görevini mevzuata uygun ve layıkıyla yerine getirmiştir” dedi.

Bir mülakat skandalı da İl Özel İdaresi’nde! İşe AKP’lilerin eşi, oğlu, yeğeni alındı…

Karaman’da İl Özel İdare’nin 29 kişilik daimi işçi alımına bin 800 kişi başvurdu. İşe AKP’lilerin eşi, oğlu, yeğeni alındı.

İran: İsrail, ABD’yi bölgede savaşa sürüklemeye çalışıyor

İran: İsrail, ABD’yi bölgede savaşa sürüklemeye çalışıyor

Şili’de ambulans uçak düştü! 6 ölü

Güney Amerika ülkesi Şili’de ambulans uçağın düşmesi sonucu 6 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Alparslan Almanya sınırını geçemedi: İlk çevrilen Türk oldu

Almanya, tüm kara sınırlarında ağır silahlarla destekli polis ekiplerini 12’şer saatle nöbete başlattı. Sınırdan ilk çevrilen 24 yaşındaki Türk genci Alparslan oldu. Alparslan, geldiği trenle Avusturya’ya geri gönderilirken, “Biraz dinlenip sonra ne yapacağıma karar vereceğim” dedi.

Torba tekliften işçiye değil, yurt dışındaki din görevlilerine dövizle zam çıktı

Meclis gündeminde bulunan “torba tekliften” yurtdışındaki sözleşmeli din görevlilerine dövizle ödenmek üzere yüzde 25 zam çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir