İsrail’in Gazze’de 2 eve düzenlediği saldırıda en az 15 Filistinli öldü

İsrail Savaş Uçakları Gazze’de En Az 15 Kişinin Ölümüne Neden Oldu

İsrail’in Gazze şehrinde gerçekleştirdiği hava saldırılarında en az 15 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Saldırılar sonucunda kadın ve çocukların da bulunduğu insanlar yaşamını yitirdi. Filistin resmi ajansı WAFA’nın aktardığına göre, Gazze’nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesinde Hethet ailesine ait bir ev hedef alındı.

Hava saldırılarında en az 13 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı ve 40 kişinin enkaz altında kaldığı bilgisi paylaşıldı. WAFA’nın haberinde ayrıca, Gazze’nin güneyindeki Es-Sabra mahallesinde Eslim ailesinin evine yapılan saldırıda 2 kişinin öldüğü ve 20 kişinin yaralandığı belirtildi. Yıkılan evden bir kadının cenazesinin çıkarıldığı ve 7 kişinin enkaz altında olduğu bildirildi.

WAFA’nın aktardığına göre, İsrail’e ait insansız hava araçlarının Ez-Zeytun mahallesinde vatandaşların evlerine ateş açtığı ve ordunun Gazze Şeridi’nin kuzey bölgelerindeki konut binalarını havaya uçurduğu bilgisi paylaşıldı. Yaşanan olaylar büyük bir endişe yaratırken, taraflar arasındaki gerilimin artmasıyla yeni çatışma riski de yükseliyor. (AA)


 

Related Posts

‘Çelik Kubbe’ yetersiz kaldı: İran böyle deldi!

İsrail’in İran’ın nükleer tesislerini hedef alan saldırılarının ardından İran’ın karşılığı sert oldu.

Herkesin dilindeki o sorun Meclis gündeminde: CHP’den Bakan Tekin’e 6 soru!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında okullarda temizlik personeli ve hijyen sorununu soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

“İsrail, saldırılardan önce İran içine silah yerleştirdi” iddiası

“İsrail, saldırılardan önce İran içine silah yerleştirdi” iddiası

CHP 14 yıl sonra Bayburt’ta… Özgür Özel ve Mansur Yavaş yurttaşlara seslenecek: Tarih belli oldu!

CHP, 14 yıldır miting yapmadığı Bayburt’ta 14 Haziran Cumartesi günü miting yapmaya hazırlanıyor. CHP lideri Özgür Özel ve Mansur Yavaş’ın yarın halka hitap etmesi bekleniyor.

CHP’li Yavuzyılmaz ortaya çıkardı: İBB aracı Binali Yıldırım’ın seçim kampanyasında kullanılmış

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, 2019’daki yerel seçim sürecinde İBB tarafından kiralanan bir otomobilin Binali Yıldırım’ın seçim kampanyasında kullanıldığını belirlediklerini açıkladı.

Marmaris’teki yat limanı projesine ‘ÇED olumlu’ kararı

Eski adı MUÇEV olan Kıyı Yönetimi ve Çevre Koruma AŞ’nin Marmaris’in Söğüt mevkisinde yapmayı planladığı yat limanı ve tekne bağlama iskelesi kapasite artırımı projesine “ÇED olumlu” kararı verildi.