Mansur Yavaş’tan Rıza Akpolat’ın tutuklanmasına tepki

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Beşiktaş Belediyesi Beltaş İşletmecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. başkanı ile üyelerinin de aralarında bulunduğu 10 şüpheli hakkında ‘suç örgütüne üye olma’, ‘ihaleye fesat karıştırma’ ve ‘haksız mal edinme’ suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.

Aziz İhsan Aktaş liderliğindeki suç örgütüne ilişkin yapılan soruşturma kapsamında Akpolat dahil olmak üzere 39 kişi gözaltına alındı. Sekiz kişi ise halen aranıyor.

‘Adaletin Şüphe Uyandırmaması Gerekiyor…’

Konuyla ilgili açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gözaltıya tepkisini şu şekilde dile getirdi:

“Demokrasilerde, seçilmiş yetkililerin halkın iradesini temsil ettiği unutulmamalı, bu tür işlemler hukukun tarafsızlığı ve adaletin ilkesine uygun bir şekilde yapılmalıdır.

Beşiktaş belediye başkanımız Rıza Akpolat’ın sabah saatlerinde gözaltına alınması, demokratik normlar ve hukukun üstünlüğü prensipleriyle örtüşmemektedir.

Bir kişinin ifade vermek için çağrılması gereken bir durumda bu şekilde gözaltına alınması, adaletin şüphe uyandırmaması gerektiği gerçeğiyle çatışmaktadır.

Adalet, herkes için her zaman adil ve eşit bir şekilde sağlanmalıdır.”

Related Posts

‘Çelik Kubbe’ yetersiz kaldı: İran böyle deldi!

İsrail’in İran’ın nükleer tesislerini hedef alan saldırılarının ardından İran’ın karşılığı sert oldu.

Herkesin dilindeki o sorun Meclis gündeminde: CHP’den Bakan Tekin’e 6 soru!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında okullarda temizlik personeli ve hijyen sorununu soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

“İsrail, saldırılardan önce İran içine silah yerleştirdi” iddiası

“İsrail, saldırılardan önce İran içine silah yerleştirdi” iddiası

CHP 14 yıl sonra Bayburt’ta… Özgür Özel ve Mansur Yavaş yurttaşlara seslenecek: Tarih belli oldu!

CHP, 14 yıldır miting yapmadığı Bayburt’ta 14 Haziran Cumartesi günü miting yapmaya hazırlanıyor. CHP lideri Özgür Özel ve Mansur Yavaş’ın yarın halka hitap etmesi bekleniyor.

CHP’li Yavuzyılmaz ortaya çıkardı: İBB aracı Binali Yıldırım’ın seçim kampanyasında kullanılmış

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, 2019’daki yerel seçim sürecinde İBB tarafından kiralanan bir otomobilin Binali Yıldırım’ın seçim kampanyasında kullanıldığını belirlediklerini açıkladı.

Marmaris’teki yat limanı projesine ‘ÇED olumlu’ kararı

Eski adı MUÇEV olan Kıyı Yönetimi ve Çevre Koruma AŞ’nin Marmaris’in Söğüt mevkisinde yapmayı planladığı yat limanı ve tekne bağlama iskelesi kapasite artırımı projesine “ÇED olumlu” kararı verildi.