Özel Okul Ücretlerine Tepki

Özel Okulların Zam Politikaları Velileri Zorluyor

Özel okulların ücretlerine yapılan yüksek zamlar, veliler üzerinde baskı oluşturuyor. Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, bu duruma karşı çıkılması gerektiğini belirtti. Küçük, velilerin kırtasiye, servis, yemek gibi ek hizmetler için ek ücret ödemeleri istendiğinde il, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurmalarını ve maddi kayıplarını tazmin etmek için tüketici hakem heyetlerine başvurmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Son zamanlarda özel okullardaki yüksek fiyat artışları, velilerin tepkisine neden oldu. Özel okul yöneticileri, fiyat artışlarının enflasyon ve maliyetlerdeki artışlarla izah edilirken, veliler fiyat artışlarının plansız olduğunu savunuyor. Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, velilerin bu durumda izlemesi gereken yol hakkında bilgilendirmede bulundu. Küçük, “Özel okullar, fiyat artışlarını yaparken belirlenen kurallara uymalıdır. Velilerden ek hizmetler için ek ücret talep edilemez. Bu durumlarda velilerin şikayetlerini il, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iletmeleri gerekmektedir. Maddi kayıplar için ise tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Özel okul ücretlerine yönelik şikayetler artıyor. Küçük, hayat pahalılığı ve gıda fiyatlarındaki yükselişin ardından en çok şikayetin özel okul ücretleri üzerinde yapıldığını belirtti. Özel okulların ticarethane gibi yönetilmemesi gerektiğinin altını çizen Küçük, eğitim hizmetinin herkese eşit ve sürekli bir şekilde sunulması gerektiğini vurgulayarak, fiyatların yüksek olmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Küçük, “Öğrencilere ticari amaçlı yaklaşılmamalı. Özel okul ücretleri ve zam oranları, Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine uygun olmalıdır. Eğitim kurumlarının öğrencilere ticari bir gözle bakmaması gerekiyor. Velilerin onayı olmadan ek ücret talep edilemez” diyerek, özel okulların yasalara uyması gerektiğini belirtti. Küçük, eğitimde fırsat eşitliği ve standartların korunması için özel okullar arasındaki fiyat farkının belirlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Related Posts

Mut’ta kayısı hasadı başladı: Kilosu 50 TL’den satışta!

Mut’ta kayısı hasadı başladı: Kilosu 50 TL’den satışta!

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Türkiye’de kruvaziyer turizmi rotasında ilk sıra Kuşadası’nın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yılın ilk 4 ayında limanlara uğrayan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artarak 169’a, kruvaziyer yolcu sayısının da yüzde 52,3 artışla 205 bin 758’e yükseldiğini bildirdi.

Her şey bitti sıra onlara geldi: Düğün salonları, kuaför ve restoranlar dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz

Türkiye’de düğün salonları, kuaförler, mağazalar, restoranlar ve benzeri halka açık işletmelerde müzik yayını yapılması durumunda telif hakkı ödenmesi zorunluluğu getirildi. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül …

Enflasyon Macarların yüzünü güldürdü

Macaristan’da yıllık enflasyon oranı Nisan 2025 itibarıyla yüzde 4,2’ye gerileyerek Kasım 2024’ten bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Mart ayında yüzde 4,7 olarak kaydedilen enflasyonun düşüşünde, özellikle temel tüketim kalemlerindeki fiyat …

Otellerde doluluk pandemi sonrasının en düşüğünde

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, mart ayında otellerin doluluk oranı yüzde 26,79’a gerileyerek pandemi sonrası en düşük seviyeyi gördü. Geceleme sayısı da geçen yıla göre düşerken, ziyaretçilerin kalış süresi kısaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir