Sağlıklı beslenme alışkanlıkları için üç pratik yöntem

Sağlıklı Beslenme İçin Aile İçinde Yapılması Gerekenler

Uzmanlara göre, çocukların sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmek için ailelerin atabileceği adımlar bulunuyor. Dr. Chris van Tulleken’e göre, ilk adım eve sağlıklı bir beslenme ortamı oluşturmak. Çocukların ulaşabileceği yerlerde sağlıksız atıştırmalıklar değil, meyve, sebze ve sağlıklı atıştırmalıklar bulundurmak önemli.

ÖRNEK OLMANIN GÜCÜ

İkinci önemli nokta ise ebeveynlerin çocukları için birer rol model olması. Van Tulleken, ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte oturup yemek yemeleri ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını onlara örnek olmaları gerektiğini vurguluyor. Ebeveynlerin televizyon izlemek yerine çocuklarıyla sohbet etmeleri, masada birlikte vakit geçirmeleri de önem taşıyor.

DENGEYİ YAKALAMAK

Sağlıklı beslenmeye dikkat ederken aynı zamanda dengeyi yakalamak da önemli. Çocukların özel günlerde farklı yiyecekler tüketmelerine izin vermek, onların sadece evde değil dışarıda da sosyal yaşamlarını sürdürebilmeleri açısından önemli.

Related Posts

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Türkiye’de Her 1000 Ölümden 3’ü Astım Kaynaklı!

Astım kronik bir akciğer hastalığı. Dünya Astım Günü nedeniyle Türk TORAKS Derneği önemli bir açıklama yaptı. 

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

TTB Kanunu 39. Maddesi Anayasa’ya Aykırı Bulundu

TTB Kanunu 39. maddesinin Anayasa’nın 2. maddesine aykırı bulunarak iptal edildiği bildirildi.

Koku kaybı, kabızlık ve uykuda konuşmaya dikkat… Bunlar ilk belirtiler olabilir!

Parkinson hastalığı erken evrede koku duyusunda azalma, kabızlık ve uykuda konuşma gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Nöroloji Uzmanı Yüksel Dede, erken teşhisin yaşam kalitesini artırmada kritik rol oynadığını vurguladı. Türkiye’deki Parkinson hasta sayısındaki artışa da dikkat çekti.

Masa basında çalışanlar dikkat! Günde kaç adım atmanız gerektiği açıklandı

Yetişkin bireyler için sıkça önerilen 10 bin adım hedefi, aslında herkes için uygun olmayabilir ancak yeni bir araştırma, masa başında çalışan ve günümüzün giderek artan hareketsiz yaşam tarzına sahip bireyleri yakından ilgilendiren çarpıcı sonuçlar sundu. Günde 9 bin ila 10 bin adım atmak, uzun süre oturmanın kalp hastalıkları ve erken ölüm üzerindeki olumsuz etkilerini önemli ölçüde azaltabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir