Şehit Asteğmen Kubilay Kozan’da anıtı önünde anıldı

Asteğmen Kubilay Kozan’da Anıldı

Adana (İGFA) – Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde Menemen ilçesinde Cumhuriyet karşıtlarınca şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, memleketi Adana’nın Kozan ilçesinde adını taşıyan meydanda anıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Kozan Şubesi yönetici ve üyeleri ile birlikte gerçekleştirilen törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin çevresindeki savaşlara ve olumsuzluklara değinerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğü her olayda bir kez daha görülüyor, daha iyi anlaşılıyor. Ne dediyse çıkıyor” şeklinde konuştu.

Başkan Karalar, “Kozan’da Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay Parkı ve anıtını yaparak, bütün Türkiye’ye, devrim şehidi Kubilay’ın Kozanlı hemşehrilerimiz olduğunu gururla, onurla duyurmak istedik ve bunda da başarılı olduk. Onu katledilişinin her yıldönümünde burada anıyoruz. Asteğmen Kubilay’la birlikte Menemen’de katledilen Bekçi Hasan, Bekçi Şevki ve diğer vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum” dedi.

Related Posts

14 yıl sonra İngiltere ve Suriye arasında ilk temas

Beşar Esad rejiminin 8 ay önce yıkıldığı ve Ahmed Şara yönetimindeki HTŞ Suriye’de yönetimi tamamen ele geçirdi. Esad yönetiminin başlattığı iç savaş 14 yıl sonra son bulurken ambargolar da yavaş yavaş kaldırılıyor. Bugün İngiltere de 14 yılın …

20 ilde dolandırıcılık operasyonu; 9 tutuklama

20 ilde eş zamanlı düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 32 şüpheliden 9’u tutuklandı.

Son dakika… İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon: Tunç Soyer’in de olduğu 137 kişi adliyeye sevk edildi!

Son dakika haberi… İzmir’de Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı’nın da aralarında olduğu 137 kişi gözaltındaki işlemlerin sona ermesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu da Suriyeli Zübük!

Kemal Sunal’ın rol aldığı ‘Zübük’ filmi gerçek oldu. Nevşehir’de denetimden kaçmak isterken polise yakalanan 3 tekerlekli motosikletin sürücüsü Suriye uyruklu Feyyaz Alabed, bir anda namaz kılmaya başladı.

Sigara üretiminde zorunlu oldu: Resmi Gazete’de yayımlandı

Türkiye’de sigara filtresi üretilecek tesis yerleri ile ilgili değişiklik yapıldı. Buna göre, üretim için kullanılacak olan tesis yeri organize sanayi bölgesi ya da sanayi alanında, en az 1000 metrekarelik kapalı alana sahip bir bina olacak şekilde olacak.

İsrail’deki Batı Şeria’yı ilhak çağrılarına Arap ülkelerinden tepki

Arap ülkeleri, İsrail’in, işgal altındaki Batı Şeria’yı ilhak etme çağrılarına tepki gösterdi. Bunun barışı zorlaştıran tehlikeli bir eylem olduğunu belirten ülkeler, ilhakın uluslararası hukukun açık ihlali anlamına geldiğini kaydetti.