“Şirketlerin AI Entegrasyonunu Öncelikli Olarak Değerlendirmesi Gerekiyor”

Yapay Zeka Yazılım Geliştirme Süreçlerinde Benimsenme Hızla Artıyor

Dünya genelinde yapay zekanın yazılım geliştirme süreçlerindeki benimsenme oranının hızla yükseldiğini söyleyen Umay Ajans Kurucusu Murat Tekmen, bu teknolojinin uygulama geliştirme süreçlerindeki kullanımının süreci hızlandırıp maliyetleri düşürdüğünü belirtti. Tekmen, yazılımcılar arasında yapay zeka tabanlı araçların tercihinin arttığını ve şirketlerin AI entegrasyonunu öncelikli olarak değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

Tekmen, uygulama geliştiricilerin yapay zeka tabanlı araçları kullanma oranının artacağını öngörerek, “2025 yılında geliştiricilerin yüzde 60’ından fazlasının AI araçlarını kullanarak uygulama geliştirmeye yöneleceğine işaret eden verileri şimdiden görüyoruz. Yapay zeka tabanlı akıllı uygulamalar geliştirerek bu dönüşüme öncülük etmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Tekmen yapay zekanın perakende, lojistik, finans ve üretim gibi dinamik alanlarda stok yönetimi, talep tahmini, risk analizi ve otomasyon gibi alanlarda performans artışlarına yol açtığını belirtti. Ayrıca, yapay zekanın geleneksel iş yapış biçimlerini değiştirerek teknolojiyi erken benimseyen firmalar ile dijital dönüşümü zorlanan kuruluşlar arasındaki farkı belirginleştirdiğini ifade etti.

‘Yapay Zeka Ürün Geliştirme Süreçlerini Hızlandırıyor’

Tekmen, yapay zekayı etkin şekilde kullanan işletmelerin maliyet avantajı elde etmenin yanı sıra, ürün geliştirme sürelerini kısaltarak pazara giriş hızını artırdığını ve müşteri deneyimini iyileştirdiğini belirtti. Yapay zeka entegrasyonunun rekabetin belirleyici unsurlarından biri haline geldiğini ifade eden Tekmen, ajanslarının yapay zekayı yazılım geliştirme süreçlerinin merkezine aldığını ve bu yöntemin projelerin sürelerini kısaltarak müşterilere inovasyon esaslı çözümler sunma kapasitesini artırdığını söyledi.

Tekmen, yapay zeka yazılım pazarındaki büyümenin büyük şirketlerin yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmeleri de kapsayacak şekilde genişlediğini belirtti. Küçük işletmelerin ve girişimcilerin artık AI tabanlı çözümleri iş süreçlerine entegre edebildiğini dile getiren Tekmen, yapay zekanın kullanımının müşteri hizmetleri, pazarlama otomasyonu ve veri analizi gibi alanlarda KOBİ’lere büyük avantajlar sağladığını söyledi.

‘Avrupa’dan Orta Doğu’ya Birçok Projeye İmza Attık’

Umay Ajans olarak markaların dijital dünyada varlığını güçlendiren yenilikçi bir role sahip olduklarını belirten Tekmen, Web tasarımı, yapay zeka araçları ve mobil uygulama geliştirme gibi alanlarda müşterilerine etkili çözümler sunduklarını ve Avrupa’dan Orta Doğu’ya kadar birçok uluslararası projeye imza attıklarını söyledi. Tekmen, teknoloji ve tasarımın buluştuğu noktada çalışmalarına devam edeceklerini ve yapay zeka tabanlı çözümleriyle müşterilerinin dijital geleceğini şekillendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Related Posts

Brent petrolün varili 69,47 dolardan işlem görüyor

Brent petrolün varili 69,47 dolardan işlem görüyor

Doğu Akdeniz’deki illerin 6 aylık ihracatı 4,8 milyar doları aştı

Hatay, Mersin, Adana ve Osmaniye’den ocak-haziran döneminde 4 milyar 820 milyon 190 bin dolarlık dış satım yapıldı.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Biri düştü biri yükseldi: Dolar/TL ne kadar?

Döviz kurundaki değişim alım satım yapacakların ve yatırımcıların odağında. Birçok kişi dolar, euro ve sterlindeki son durumu merak ediyor. Arama motorlarına sık sık, “Dolar ne kadar oldu?”, “Euro ne kadar oldu?”, “Güncel döviz kuru ne durumda …

Trump’tan ilaç ve bakır ithalatına şok tehdit: Yüzde 200’e varan vergiler kapıda

ABD Başkanı Donald Trump, bakır ithalatına yüzde 50 gümrük tarifesi getirileceğini açıkladı. Trump ilaç, çip ve BRICS ülkelerine ilişkin yeni vergilerin de yakında duyurulacağını belirtti.

Hazine iki ihalede 48 milyar lira borçlandı

Maliye Bakanlığı iki devlet tahvili ihalesinde yaklaşık 49 milyar lira borçlandı.