Taş duvar ahırda başlamıştı! Devlet desteğiyle modern tesis kurdu!

TKDK, Avrupa Standartlarında Hayvancılık Tesisi İnşaatına Hibe Desteği Sağlıyor

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen IPARD Programı kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), kırsal alanlarda ekonomik faaliyetlerin geliştirilmesi ve kırsal nüfusun yaşam standartlarının yükseltilmesi amacıyla girişimcilere destek olmaya devam ediyor.

Pasinler ilçesinde, Üğümü Mahallesi’nde ahırda hayvancılıkla uğraşan Osman Tanhaş, TKDK’ye sunduğu proje kapsamında yüzde 65 hibe desteği almaya hak kazandı. Bu destekle Tanhaş, 40 dönüm arazide 180 metre uzunluğunda, 16 metre genişliğinde ve 6,5 metre yüksekliğinde bir tesis inşa ederek hayvanlarını buraya yerleştirdi.

Avrupa standartlarındaki tesiste hayvancılık faaliyetlerini sürdüren Tanhaş, 250 büyükbaş kapasiteli işletmesinde 4 kişiyi istihdam etti. Bu sayede kırsal alandaki istihdamın artırılmasına da katkı sağladı.

“TKDK’nin Destekleriyle Ahırda Hayvancılığımızı Modernize Ediyoruz”

Hayvancılığa küçük yaştan beri ilgi duyan Tanhaş, TKDK’nin sağladığı desteklerle ahırda hayvancılık yaparken, modern teknolojinin avantajlarından da faydalanmaya başladıklarını belirtti. Proje kapsamında hayvancılık faaliyetlerini geliştirmeyi ve büyütmeyi hedeflediklerini dile getiren Tanhaş, TKDK’nin sunduğu teşvikle hayvancılık sektöründe önemli adımlar attıklarını vurguladı.

Tanhaş, 85 hayvana sahip olduklarını ve projenin kapasitesinin 250 büyükbaş hayvan için uygun olduğunu ifade ederek, böyle bir tesisin kendi imkanlarıyla yapılması durumunda maliyetinin oldukça yüksek olacağını söyledi. Ancak TKDK’nin sunmuş olduğu destekler sayesinde, modern bir hayvancılık tesisine sahip olduklarını ve bu sayede verimliliğin arttığını belirtti.

TKDK’nin hayvancılık sektörüne sağladığı desteklerle, kırsal alanlarda yaşayan insanların yaşam koşullarını iyileştirmeye ve ekonomik faaliyetlerini çeşitlendirmeye devam ediyor.

Related Posts

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.

Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Endeksa’nın oluşturduğu ‘Türkiye’de konut piyasası analizleri’ raporunda, ortalama konut fiyatı 4 milyon 89 bin TL olarak belirlendi. Raporda ortalama konut fiyatının 2 milyon TL’nin altında kaldığı tek bir şehir yer alıyor.

Amasya’dan sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi

Amasya’nın Suluova ilçesinde sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi gerçekleştirildi.

İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da yaşanan depremlerin ardından deprem çantası, çadır, powerbank ve yağmurluk satışları fırladı. Online alışverişte afet ürünlerine talep yüzde 400’e varan artış gösterdi, çadır siparişleri ise 5,5 kat yükseldi.

Bodrum’da site aidatları tavan yaptı: Aylık 120 bin lira ödüyorlar!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Bodrum Temsilcisi Sevil Ece Gümüş Kapar, Muğla’nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum’da sitelerdeki aidat fiyatlarının 500 liradan başlayıp, 120 bin liraya kadar çıktığını söyledi. Kapar, “Bunların içerisinde havuz, özel plaj, güvenlik, spa merkezleri, kişiye özel bahçıvan, teknik servis, akıllı ev sistemleriyle entegre edilmiş bir aidat düzeni var”

Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor

Elektrik dağıtım sektöründe 2026-2030 yıllarını kapsayacak 5 yıllık tarife dönemi hazırlıkları hız kazanırken şirketler reel yatırım teklifiyle sürece girmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir