Teröristbaşı’ndan silah bırakma çağrısı gelir mi? Altan Sancar Sözcü TV’de açıkladı

DEM Partili Milletvekilleri Öcalan ile Görüşme Gerçekleştirdi

DEM Parti‘ye mensup olan milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan, İmralı adasında bulunan terörist lider Öcalan ile gerçekleştirdikleri görüşmenin detaylarını yakında açıklayacaklar. Görüşme hakkında ayrıntılı bilgiler, DEM Parti tarafından yapılan resmi açıklamada paylaşılacak.

Partinin açıklamasına göre, muhabir Altan Sancar, İmralı’da bulunan PKK lideri Öcalan ile yapılan görüşmeye dair detayları Sözcü Televizyonu‘nda İpek Özbey‘in sunduğu Nokta Atışı programında izleyicilerle paylaştı.

Altan Sancar, görüşmenin detaylarını şu şekilde aktardı: “Bu gece önemli gelişmeler yaşanacak. Gelecek açıklama öncesinde çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi ve belirli heyetlerin belirli yerlere gitme ihtimali bulunmakta. Yarın yapılacak açıklamanın öncesinde heyetlerin görüşmelerinin sonuçları merakla beklenmekte.”

‘MHP Liderinin Çağrısına Uyumlu Açıklama Bekleniyor’

Parti kaynaklarına göre, MHP lideri Devlet Bahçeli‘nin yaptığı çağrıyla uyumlu bir açıklama yapılacak ve PKK‘nın silah bırakması yönünde çağrıda bulunulacak. Bu gece farklı noktalarda görüşmeler devam etmekte.

‘Silah Bırakma Çağrısı Bekleniyor’

Yarın içerisinde silahları bırakma ve silahlı mücadeleyi sonlandırma yönünde bir açıklama yapılması öngörülmekte. Görüşmelerin hangi yerlerde gerçekleşeceği henüz net değil fakat yapılan görüşmelerin bu çağrının yapılacağına işaret ettiği belirtilmekte.

Related Posts

Papa Leo: ‘Dünya, 3. Dünya Savaşı’nı yaşıyor’

Papa Leo XIV, ilk halka seslenişinde Ukrayna’dan Gazze’ye, Hindistan’dan Pakistan’a kadar tüm çatışmalarda barış çağrısı yaptı. “Artık savaş olmasın” diyen Papa, dünyanın parça parça süren bir Üçüncü Dünya Savaşı’nı yaşadığını söyledi.

ABD’de gözaltına alınmıştı: Doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk serbest

ABD’de Filistin’e destek verdiği gerekçesiyle yaklaşık 7 haftadır gözaltında tutulan Türk doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk, ‘yeterli delil bulunmadığına’ bulunmadığına hükmedilerek kefaletle serbest bırakıldı. Havalimanında basın toplantısı düzenleyen Öztürk, süreç boyunca kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’dan Erdoğan’a ‘evlilik’ yanıtı: Gençler ev hayali kuramıyor

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ”Evliliğin zorlaştırılmasını doğru bulmuyoruz” sözlerine “Büyük şehirlerde ev kurma ile evlenme maliyeti 750 bin ile 1 milyon arasında. Böyle bir durumda gençler ev hayali kuramıyor. Çünkü diplomalı ama işsizler. Bu şartlar altında gençlerin evlenmesi ve yuva kurması mümkün değil” yorumunu yaptı.

Ağır ağır çöküyor

Amerika’nın en kalabalık 28 şehrinin yılda 2-10 milimetre battığı tespit edildi. Uzmanlara göre yeraltı sularının aşırı kullanımı, şehirlerin altını boşaltarak çökmeye neden oluyor.

Terör örgütü PKK’nın kongresini toplamasının ardından DEM Parti’den açıklama

DEM Parti’den yapılan açıklamada, “Onurlu bir barış ve demokratik çözüm yolunda yeni bir sayfa açılıyor. DEM Parti olarak bu tarihi dönüm noktasından sonra, Kürt meselesinin çözümü ve Türkiye’nin gerçek anlamda demokratikleşmesi için başta TBMM olmak üzere tüm demokratik siyaset kurumlarının sorumluluk almasının gerekliliğine inanıyoruz.” denildi.

İsrail basını, Trump yönetiminin Hamas ile ateşkes için Netanyahu’ya baskı yaptığını öne sürdü

Tel Aviv merkezli Haaretz gazetesi, ABD yönetiminin İsrail yönetimine Gazze’de ateşkes için baskı yaptığını iddia etti. Gazete, ismini açıklamadığı bir kaynağa dayanarak, Başkan Trump’ın Mayıs ayında planlanan Orta Doğu ziyareti öncesinde Hamas’la ateşkes anlaşması sağlanması için diplomatik girişimlerin yoğunlaştığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir