TMSF, Hes Kablo ve Erciyes Çelik Halat’ı yeniden satışa çıkardı

TMSF, Hes Kablo ve Çelik Halat Hisselerini Yeniden Satışa Çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Hazine’ye ait olan HES Hacılar Elektrik AŞ (Hes Kablo) ve Erciyes Çelik Halat AŞ’nin (Çelik Halat) hisselerini tekrar satışa sundu.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre, Hazine’ye ait olan 30 milyar adet Hes Kablo payları ile 21.9 milyon adet Çelik Halat payları için 18.6 milyar TL muhammen bedel belirlendi. İhaleye katılım teminatı 930 milyon TL olarak açıklandı. Tekliflerin 8 Eylül’e kadar verilebileceği ihale, 9 Eylül’de gerçekleşecek.

Temmuz ayında düzenlenen ancak uygun teklif olmaması sebebiyle iptal edilen ihalelerin ardından TMSF, Hes Kablo ve Erciyes Çelik Halat hisselerinin satışı için yeni bir ihaleye karar verdi.

Related Posts

Ucuz uçak biletini duyurdu: 849 TL

Seyahat planı yapanlar için AJet’ten dikkat çeken bir kampanya haberi geldi. Havayolu şirketi, yurt içi seyahatlerinde erken rezervasyonlarda indirim seçeneği sunuyor. AJet, yerini erkenden ayırtan misafirlerine 155 bin koltuk ayırdı. Bu koltuklarda …

Bursa’dan Üreticilere Mazot Desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticilerin desteklenmesi ve girdi maliyetlerinin azaltılması amacıyla başlatılan ‘Mazot Desteği’ projesi kapsamında 6 bine yakın üreticiye yüzde 100 hibeli mazot desteği sağlandı.

Hikmet Eraslan, Hakkari’yi Tanıtmak İçin Çalışma Başlattı

Dosso Dossi Holding Başkanı Hikmet Eraslan, Hakkari’nin doğal güzelliklerini tanıtmak için projeye başladı.

Malatya İnönü Kapalı Çarşısı Yenileniyor

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen İnönü Kapalı Çarşısı, yenileme çalışmalarına başlandı.

Borsada en çok kazandıran hisseler belli oldu

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok kazandıran ve en çok değer kaybeden hisseler belli oldu.

Bekir Başevirgen: Çalışanın cebindekini çalıyorlar, asgari ücretlinin enflasyon kaybı 3 bin 685 TL

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, enflasyonun yılın ilk altı ayında işçi, memur ve emekli aylıklarında erimeye yol açtığına dikkati çekerek “İşçi başına altı aylık ortalama erime 6 bin 485 TL oldu. Yılın ilk yarısında asgari ücretlinin enflasyon kaybı 3 bin 685 TL’yi buldu. Haziran 2025’te enflasyon kaybı en düşük emekli aylığında 2 bin 412 TL, en düşük memur maaşında ise 9 bin 130 TL oldu. AKP iktidarı işçiye, emekliye, memura zam vermek bir yana dursun, artık çalışanların cebindeki parayı bile çalıyor” dedi.