Trump, Kanada Başbakanı Carney’in yüzüne söyledi: Asla, asla deme

Trump, Kanada Başbakanı Carney’i Beyaz Saray’da Ağırladı, Kanada’nın Satılık Olmadığını Dile Getirdi

ABD Başkanı Donald Trump, Kanada Başbakanı Mark Carney’i Beyaz Saray’da konuk etti. İkilinin buluşmasında Kanada ile ilgili önemli konular ele alındı.

Kanada Başbakanı Mark Carney, Trump’ın Kanada’ya yönelik açıklamalarına cevap verirken, “Kanada satılık değil ve asla satılmayacak!” şeklinde konuştu. Carney, ülkesinin egemenliğini ve bağımsızlığını koruyacağını vurguladı.

Trump ise Carney’in sözlerine karşılık, “Asla deme” diyerek Kanada’nın ABD’nin 51. eyaleti olabileceğini ima etti. Ancak Kanada’dan araç ve çelik satın almak istemediklerini ve askeri olarak da korumaya devam edeceklerini ifade etti.

Trump’ın Kanada ile ilgili açıklamaları, iki ülke arasındaki ticari ilişkilere ve stratejik işbirliğine dair önemli bir tartışma başlattı.

Related Posts

Rusya Devlet Başkanı Putin, İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefonda görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü.

Trump: Husilere saldırıları durduruyoruz, gemilere saldırmayacaklarına dair sözlerine güveneceğiz

Trump: Husilere saldırıları durduruyoruz, gemilere saldırmayacaklarına dair sözlerine güveneceğiz

Sen misin kaçağını yıkan! ‘Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın yeğeni, Ramazan Gülten’i tehdit etti’ iddiası

Beylikdüzü’nde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın yeğeni Aziz Saral’a ait eğlence mekanı İBB tarafından “kaçak” olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Aziz Saral’ın yıkımın ardından “bunun hesabı sorulur” diye tehditte bulunduğu öne sürüldü. Başdanışman Oktay Saral ise ‘manipülasyon’ deyip konuyu yargıya taşıyacağını duyurdu.

Fatih Altaylı: Şu anda AKP ile Saray arasında çok ciddi sorunlar var

Fatih Altaylı: Şu anda AKP ile Saray arasında çok ciddi sorunlar var

Market sahibini bulamayınca yaptığı hareket gündem oldu

Adana’da bir lise öğrencisi, girdiği markette kasiyeri bulamayınca aldığı suyun ücretini tezgaha bırakarak, yanındaki deftere de not yazdı. Örnek davranışıyla takdir edilen liseli öğrenci güvenlik kamerasına yansıdı.

Merz’e soğuk duş: 6 oyla ilk turu geçemedi

Almanya’da Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi Genel Başkanı ve milletvekili Friedrich Merz, Federal Meclis’te yapılan ilk tur oylamada yeterli oyu alamayarak başbakan seçilemedi. Oylama sonucu dış basında ‘süpriz’ ve ‘beklenmedik sonuç’ değerlendirmeleri ile yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir