Türk firmalar o ülkede kilit rol oynayacak

Suriye’deki Gümrük Vergileri Yeniden Değerlendirilecek

Suriye’deki geçici yönetim, Türkiye’den gelen ürünlere uygulanan gümrük vergilerini artırmıştı. Ticaret Bakanlığı heyeti Şam’a giderek mevcut yönetimle bir araya geldi. Görüşmeler sonucunda, gümrük vergilerinin belirli ürünler için yeniden değerlendirilmesi kararlaştırıldı.

Tarihi Anlaşma Güncellenecek

Öte yandan, 2011 yılında askıya alınan Türkiye-Suriye Serbest Ticaret Anlaşması’nın daha kapsamlı bir ekonomik ortaklık anlayışıyla yeniden hayata geçirilmesi için müzakerelere başlanması kararlaştırıldı. Suriye ekonomisinin yeniden canlanması için sanayi ve tarım ürünleri ticareti, transit taşımacılık, ikili taşımalar ve müteahhitlik gibi alanlarda işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

Türk Firmaları Suriye’nin İmarında Önemli Rol Oynayacak

Türk firmaları, Suriye’nin yeniden inşası ve sanayisinin kalkınması sürecinde kritik bir rol üstlenecek. Uzmanlar, Türkiye’nin güçlü inşaat ve sanayi altyapısı sayesinde, Türk firmalarının Suriye’nin imarında öncü olacağına dikkat çekiyor.

14 yıldır süren iç savaşın ardından, Suriye ekonomik ve altyapı açısından büyük bir toparlanma sürecine girmiştir. Türk şirketleri, ülkenin sanayi, altyapı ve inşaat sektörlerinde faaliyet göstermeyi planlamaktadır. Türk müteahhitlik firmaları, özellikle konut inşaatı, yol yapımı ve enerji projelerinde büyük fırsatlarla karşı karşıyadır. Türk firmalarının Suriye’nin yeniden yapılandırılmasında üstleneceği rol, sadece ekonomik anlamda değil, aynı zamanda bölgesel işbirliğini de güçlendirecektir.

Türk Firmalar Suriye’yi Yeniden İnşa Edebilecek Güçtedir

Türkiye’nin deneyimli inşaat sektörü, Suriye’deki kriz sonrası dönemde hızla büyüyen inşaat sektörüne büyük katkı sağlayacaktır. Türk firmalarının güçlü yerel bağlantıları ve proje yönetimi deneyimi, Suriye’nin sanayi altyapısının gelişmesinde kilit bir rol oynayacaktır. Uzmanlar, Türk firmalarının Suriye’nin tarım ve enerji sektörlerinde de faaliyet göstermesinin, ülkedeki ekonomik iyileşmeye katkı sağlayacağına ve bölgesel istikrara önemli ölçüde destek olacağına inanıyor.

Related Posts

Polisten protestoculara sert müdahale: Adalat sarayı önünde arbede çıktı

Sırbistan’ın Novi Sad kentinde yer alan Sutjeska Caddesi’ndeki Adalet Sarayı önünde yüzlerce öğrenci ve vatandaş sabah erken saatlerde toplandı. Göstericiler, iki aydır tutuklu bulunan STAV ve Pokret slobodnih građana (PSG) aktivistlerinin serbest …

CHP’li isimden Bakan Yumaklı’ya pestisit sorusu

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, son yıllarda pestisit kullanımının hızla arttığına dikkati çekerek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya “Geri çevrilen zehirli ürünler iç piyasaya mı sunuluyor?” sorusunu yöneltti.

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio’yla görüştü

Antalya’da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı kapsamında Türkiye ve ABD arasında görüşme gerçekleştirildi. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio katıldı. Fidan ayrıca Suriyeli, ABD’li ve Fransız mevkidaşlarıyla da ikili temaslarda bulundu.

Özgür Özel, Erdoğan ve Bahçeli’nin YPG ile ilgili sözlerini hatırlattı: Devlet Bey’in ifadeleri, Tayyip Bey’in argümanlarını çökertiyor

Özgür Özel, Erdoğan ve Bahçeli’nin YPG ile ilgili sözlerini hatırlattı: Devlet Bey’in ifadeleri, Tayyip Bey’in argümanlarını çökertiyor

6 yılda 285 milyondan fazla e-tebligat gönderildi

Adalet Bakanı, Hukuk Mahkemelerinin Etkinliğinin Artırılması Çalıştayı’nda tebligat verilerini paylaştı.

Sivas’ta kene can aldı

Sivas’ta KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kadın öldü.