Vakıf Katılım’dan KOBİ’lere 153 milyar TL’lik finansman desteği

Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben “Dijitalleşme, finansal sürdürülebilirlik ve alternatif finansman yöntemleri konularındaki hizmetlerimizle KOBİ’lerimizin yalnızca yerel pazarlarda değil, aynı zamanda küresel arenada da rekabetçi bir konuma gelmelerini amaçlıyoruz” dedi.

Vakıf Katılım, katma değerli ve istikrarlı ekonomik büyümenin temelini oluşturan imalat, istihdam, ihracat ve inovasyon (4İ) alanlarında itici güç olan KOBİ’leri desteklemeye devam ediyor. Uygun koşullarda finansmana kolay erişim için Odalar, Borsalar, Organize Sanayi Bölgeleri yönetimleri ve Meslek Odaları ile iş birlikleri yapan Vakıf Katılım’ın KOBİ’lere 2024 yılında verdiği destek 153 milyar TL’yi buldu.

Mehmet Ali Akben: “KOBİ’lerimizin küresel arenada da rekabetçi bir konuma gelmelerini amaçlıyoruz.”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, “KOBİ’ler, ekonomimizin belkemiğini oluşturuyor ve yerel kalkınma ile istihdam yaratma noktasında hayati bir role sahipler. Vakıf Katılım olarak, onların güçlenmesine katkı sağlamak adına yenilikçi finansal çözümler ve destek paketleri sunuyoruz. Dijitalleşme, finansal sürdürülebilirlik ve alternatif finansman yöntemleri konularındaki hizmetlerimizle KOBİ’lerimizin yalnızca yerel pazarlarda değil, aynı zamanda küresel arenada da rekabetçi bir konuma gelmelerini amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, KOBİ’lerimizin ihtiyaçlarını dinliyor, onlara özel çözümler geliştiriyor ve sürdürülebilir büyüme yolunda yanlarında durmaya devam ediyoruz” dedi.

2024’ü bu anlamda son derece verimli geçirdiklerini dile getiren Akben, “Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizle KOBİ’lerimizi desteklediğimiz bir sene oldu. Firmaların bütün ihtiyaçlarına tek bir çatı altında çözüm sunmak hedefiyle hayata geçirdiğimiz e-Yönetim Platformu Paket’le vergi ödemeleri, Cep POS, Fatura Ödeme, Linkle Ödeme alma gibi açık bankacılık servisleriyle de uçtan uca çözüm sunuyoruz.

Devreye aldığımız bir diğer uygulamamız olan Dönemsel İşletme Finansmanı “Mevsim”le de nakit akışı dönemsellik gösteren dış ticaret, teknoloji firmaları ve yerli üretim yapan sanayi kuruluşları başta olmak üzere, ihracat, imalat, inovasyon alanlarında faaliyet gösteren, istihdam oluşturan tüm şirketler için kolaylık sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıllarda ödeme ve tahsilat süreçlerini garanti altına almak isteyen tüm KOBİ işletmelerine özel olarak sundukları GFT ile işletmelerin finansal operasyonlarını daha verimli hale getirdiklerini vurgulayan Akben gelecek planları ile ilgili de şunları söyledi: 2025 senesi de KOBİ’lerimizi destekleyeceğimiz, üretimlerine katkı sunacağımız bir yıl olacak. Dijitalleşmeyi odağımıza alarak birçok yenilikçi uygulamaya da imza atacak, ürün ve hizmet yelpazemizi genişletmeye devam edeceğiz.

Related Posts

Mut’ta kayısı hasadı başladı: Kilosu 50 TL’den satışta!

Mut’ta kayısı hasadı başladı: Kilosu 50 TL’den satışta!

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Türkiye’de kruvaziyer turizmi rotasında ilk sıra Kuşadası’nın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yılın ilk 4 ayında limanlara uğrayan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artarak 169’a, kruvaziyer yolcu sayısının da yüzde 52,3 artışla 205 bin 758’e yükseldiğini bildirdi.

Her şey bitti sıra onlara geldi: Düğün salonları, kuaför ve restoranlar dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz

Türkiye’de düğün salonları, kuaförler, mağazalar, restoranlar ve benzeri halka açık işletmelerde müzik yayını yapılması durumunda telif hakkı ödenmesi zorunluluğu getirildi. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül …

Enflasyon Macarların yüzünü güldürdü

Macaristan’da yıllık enflasyon oranı Nisan 2025 itibarıyla yüzde 4,2’ye gerileyerek Kasım 2024’ten bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Mart ayında yüzde 4,7 olarak kaydedilen enflasyonun düşüşünde, özellikle temel tüketim kalemlerindeki fiyat …

Otellerde doluluk pandemi sonrasının en düşüğünde

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, mart ayında otellerin doluluk oranı yüzde 26,79’a gerileyerek pandemi sonrası en düşük seviyeyi gördü. Geceleme sayısı da geçen yıla göre düşerken, ziyaretçilerin kalış süresi kısaldı.