Volkswagen’in Avrupa’da elektrikli araç satışları iki kat arttı

Volkswagen’in Avrupa’daki Elektrikli Araç Satışları İki Katına Çıktı

Alman otomotiv devi Volkswagen, elektrikli araç pazarındaki büyümesini hız kesmeden sürdürüyor. Şirketin verilerine göre, Avrupa’da 2024 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği bataryalı elektrikli araç teslimatları, geçen yılın aynı dönemine göre önemli bir artış gösterdi.

Geçen yılın aynı döneminde 74,400 adet olan elektrikli araç teslimat sayısı, bu yılın ilk çeyreğinde 150,000’in üzerine çıkarak Volkswagen’in elektrikli araç stratejisinin başarılı bir şekilde ilerlediğini gösteriyor.

Volkswagen aynı dönemde elektrikli ve içten yanmalı motorlu araç satışlarında genel olarak yüzde 29’luk bir artış elde etti.

Avrupa’da Elektrikli Araç Talebi Artıyor

Volkswagen’in Batı Avrupa’daki başarısı, elektrikli ve içten yanmalı motorlu araç siparişlerindeki genel yüzde 29’luk artışla destekleniyor.

Bu önemli büyümede, şirketin piyasaya sürdüğü yenilikçi elektrikli modellerin yanı sıra Avrupa Birliği’nin yeni emisyon hedeflerinin de etkisi büyük.

Yeni emisyon hedefleri, tüketicileri daha çevreci ve sürdürülebilir ulaşım seçenekleri konusunda teşvik ederek elektrikli araç talebini artırıyor.

Related Posts

Türkiye’nin yeni harp gücü! Elektronik harbe karşı zafer: İlk atışta tam isabet

STM, modern harp sahasında kullanımı giderek artan “FPV drone” alanında yerli bir çözüme imza attı. Kargu, Boyga, Togan gibi taktik mini İHA sistemlerinden sonra “KarguFPV drone” ilk kez görücüye çıktı. Tasarım, sistem, mühimmat ve tapa …

Türkiye ilk kez Dünya Motosurf Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Türkiye’nin Dünya Motosurf Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağını bildirdi.

Aydın’ın gururu Kaan Türkmen: Türkiye üçüncüsü oldu

Adana’da düzenlenen tekvando şampiyonasında Aydın’ı temsil eden Kaan Türkmen, Türkiye üçüncüsü oldu.

Apple Watch satışları her yıl düşüyor

Apple’ın uzun yıllar başarılı satışlarla andığı Apple Watch’lar artık eskisi kadar satmıyor.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Türk Okçuluğu Şampiyonası Sakarya’da başladı

YURTLİG Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, Sakarya’nın Karasu ilçesinde başladı. Büyük kadınlar ile erkekler olmak üzere iki kategoride düzenlenen ve yarın sona erecek turnuvada 11 ulusal hakem görev yapıyor.